לאכול, ליהנות ולפרגן - הבלוג של חגית

מרק דגים עם חלב קוקוס ופלפל חריף

אוהבת מרקים ועוד יותר אוהבת מאכלים בסגנון תאילנדי, ממליצה להכפיל כמויות

חגית

14/03/2015


חומרים:

3 כפות שמן זית

2 כרישה חתוכה לפרוסות

3 גזרים קלופים וחתוכים ל"מקלות"

2 יחידת למון גראס חתוכות לאורכן

1 כף פלפל ירוק חריף - לחתוך לפרוסות

5 שיני שום פרוסות

1 פחית חלב קוקוס-( אפשר להשתמש במי קוקוס)

5 כפות רוטב דגים

400 גר' פילה לבן חתוך לקוביות

חופן נבטים סינים

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח לפי טעם

3 כוסות מים רותחים

1 כף ג'ינג'ר טרי קלוף ל"מקלות ".

הכנה:

בסיר גדול מחממים שמן זית

מוסיפים את הגזר , כרישה,ג'ינג'ר, למון גרס פלפל חריף ושום.

מערבבים 5-6- דק'.

מוסיפים את המים הרותחים, חלב קוקוס ורוטב הדגים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים להבה ומבשלים 20 דק'._DSC2080_01

מוסיפים את הדגים ומבשלים 10 דק' נוספות.

מוסיפים נבטים ופטרוזיליה ,מתקנים תיבול ומגישים.

הכנתי את המרק מראש ללא הדגים- לקראת הגשה הבאתי לרתיחה ורק אז הוספתי את הדגים.

תיהנו מרק שווה ביותר