טוויסט באפייה - הבלוג של רוית אפרתי

מרק חרירה טבעוני

חורף. עונת המרקים התחילה. מרק הוא דרך מעולה לייצר טוויסט בריא יותר לתזונה שלכם בימי החורף. המרק הזה בגרסה הטבעונית שלו ייתן לכם ארוחה חמה, טעימה, עשירה ומפנקת לימי החורף הקרירים

רוית אפרתי

13/11/2018


20181109_122539-01

חורף. עונת המרקים התחילה. מרק הוא דרך מעולה לייצר טוויסט בריא יותר לתזונה שלכם בימי החורף. מגוון המרקים שאפשר להכין הוא כל כך גדול שתמיד יהיה לכם משהו מעניין במקרר לשעת חירום ובכלל.  כשצריך משהו משביע, מזין ומחמם מרק הוא פתרון נהדר. בחורף באופן קבוע יש אצלי במקרר שני סוגי מרקים. אחד שהוא מבוסס ירקות נטו, כזה שאפשר לאכול ממנו באופן חופשי ללא הגבלה והשני עשיר יותר, בד"כ משולב בקטניות. מרק שייתן לי ארוחת ביניים או ארוחה קלה מלאה בערך תזונתי נוסף. המרק הזה הוא בדיוק אחד כזה שנותן ערך מוסף.

בפעם הראשונה שהכנתי את המרק הזה נצמדתי למתכון המקורי הבשרי. זה מרק עשיר. מלטף. מחמם. מפנק. מרק של חורף. זה המרק הראשון שאני עושה כל שנה בשבת הגשומה הראשונה. מי שמכיר את המרק בגרסתו המקורית המרוקאית יודע שזהו מרק עשיר ביותר גם בטעמו אבל גם בערכו התזונתי. לפני כמה שנים, החלטתי לנסות לעשות טוויסט גם למרק הזה. להפוך אותו לבריא ורזה וזאת מבלי לוותר על טעמו העשיר. כך נולדה הגרסה הטבעונית שלו.

בגרסה הזו נשמרים כל הערכים הבריאים של המרק ללא הבשר השמן. יחסית למרקים אחרים שאני מכינה המרק הזה מצריך קצת יותר עבודה. אבל תהיו בטוחים שהוא שווה את זה. ההכנה לא קשה, פשוט קצת יותר ארוכה ובסופו של תהליך תקבלו מרק חגיגי שהוא לגמרי ארוחה מלאה. מתאים במיוחד לימי חורף קרים, ארוחות מיוחדות לאירוח או ליום יום. כדי לקצר תהליכים וזמן עבודה אני משתמשת בקטניות קפואות, כך אני חוסכת את זמן הבישול ומקצרת את תהליך ההכנה מיומיים לשעתיים.

20181109_122023-01

סיר מרק גדול

כ- 12 מנות

כל מנה 2 נקודות

מה צריך?

1 בצל גדול קצוץ דק

2 קישואים מגורדים על פומפייה

סלסלת פטריות קצוצה דק

4 עגבניות מרוסקות

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות

צרור עלי מנגולד טרי קצוץ ללא גבעול

צרור עלי פטרוזיליה קצוץ

2 כפות קורנפלור

1 כוס אטריות למרק לא מבושלות (לא חובה)

תרסיס שמן זית

כפית כורכום, כפית כמון

מלח, פלפל שחור

להגשה- מעט לימון סחוט

20181109_122918-01

איך מכינים?

  1. בסיר גדול מאדים את הבצל עד שהופך זהוב. מוסיפים את הקישואים ומאדים ביחד כ- 3 דקות עד הקישואים מתרככים. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומאדים ביחד.
  2. מתבלים בשלב הזה בכורכום וכמון לקבלת צבע ופתיח של טעמים.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. גרגרי החמוס והעדשים. מרתיחים.
  4. מוסיפים מים לסיר עד למילוי הסיר. מרתיחים מבשלים כ- 20 -25 דקות  אחרי הרתיחה.
  5. מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים והפטרוזיליה. מערבבים ומרתיחים שוב.
  6. מתבלים במלח, פלפל שחור. מרתיחים שוב.
  7. מדללים את 2 כפות הקורנפלור במעט מים  ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות נוספות.
  8. אם החלטת להוסיף אטריות – בסוף הבישול זורקים את האטריות (לא מבשלות) לסיר  המרק ומבשלים אותן בתוכו עוד כ- 45 דקות.
  9. מגישים בעקרות מרק גדולות. דקה לפני אוכלים  סוחטים מעל הכל מעט לימון טרי. לא חובה אבל מניסיון אל תוותרו.

 

בתיאבון!!!

20181109_121200-01

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.