הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

עוגיות בננות ושוקולד צ'יפס

בלי קמח או ביצים, ללא צורך במיקסר- עוגיות בננות ושוקולד צ'יפס נהדרות שמכינים בחמש דקות

מירב מלמד

24/10/2015


IMG_6329_800x533

 

אני מאד אוהבת בננות, שהייתי קטנה אהבתי לרסק אותן עם מזלג, להוסיף מעט סוכר ולאכול ככה פשוט עם כפית. זיכרון הילדות המתוק הזה הוביל אותי להכין את העוגיות הנפלאות הללו שטעם הבננה מאד מודגש בהן. אין בהם ביצים, אין קמח ואין סוכר אך ישנם מרכיבים אחרים משובחים, 5 דקות של עבודה ויוצאות עוגיות רכות שממלאות את כל הבית בריח משגע.

החומרים ל- 30 עוגיות קטנות (או 15 גדולות)

3 בננות בשלות מאד
100 גרם שקדים טחונים
1/2 כוס קוקוס
30 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיר ל- 1/4 כוס שמן)
3 כפות שיבולת שועל
כף שוקולד צ'יפס

ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מניחים נייר אפייה על גבי תבנית התנור ומתיזים מעט תרסיס שמן. בקערה מועכים בעזרת מזלג את הבננות, מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. בעזרת כפית לוקחים בכל פעם מעט מהעיסה ומניחים על גבי התבנית, אפשר גם להרטיב ידיים ולגלגל כדורים, אני דווקא אהבתי את הצורה "המבולגנת" שיוצאת :)
אופים כ- 15 דק' לערך עד שהעוגיות משחימות בתחתית ובשוליים אבל נשארות רכות מבפנים. מצננים היטב וזוללים.

IMG_6277_800x533

 

IMG_6279_800x533

 

IMG_6281_800x533

 

IMG_6285_800x533

 

IMG_6289_800x533

 

IMG_6296_800x533

 

IMG_6304_800x533

 

IMG_6323_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_6315_800x533

 

IMG_6330_800x533