rkrispin - הבלוג של רונית קריספין

ארוחה בחמש דקות

איך מתמודדת אמא שלא יודעת לבשל עם ילדים רעבים

רונית קריספין

26/09/2017


 

השנה הילדים נטשו את הצהרונים, כולם בלי יוצא מן הכלל. הגדולים כבר מזמן לא שם, אבל הם ממילא לא אכלנים והיו מסתפקים ב"פסטה ריקה".  השניים הקטנים אוהבים לאכול ולהתנסות בדברים חדשים, ועכשיו הם בבית לארוחת הצהריים ואי אפשר לקלקל אותם עם "אורז לבן" ופסטה ריקה". כאילו שהיה חסרה לי חרדת מטבח, יש אתגר חדש להתמודד איתו.

אני לא סובלת לעבוד עם מתכונים, וגם כשאני מצליחה להתמסר לאיזה מתכון, איכשהו אני מצליחה לקלקל וליצור משהו אחר...

אני לא נמנית על אילו שמתהדרים ביצירות קולינריות ולמעשה, אם אתם ממש רוצים להרגיז אותי, תעלו תמונה של משהו שהכנתם, שנראה מושקע וטעים ותכתבו "5 דקות עבודה" או "קללללל".

ואז הוזמנתי לסדנת בישול של הילית. לא הצלחתי לעקוב אחרי פרץ היצירתיות, בטח לא להשתמש בחוברת המתכונים המושקעת שהיא הכינה, אבל היה שם משהו ששיחרר איזשהו פחד שיש לי מהמטבח ושלח אותי הביתה עם השראה. חוצמזה, נחשפתי ל"סודות מטבח" (שכולם כנראה מכירים, ורק אני מצאתי את עצמי מתפעלת מהם).

אז אם אתם מאילו שיודעים מה זה "קרם קוקוס", עובדים דרך קבע עם צלפים ועלי בזיליקום, אין לכם מה לחפש פה. עברו לפוסטים לטבחים מתקדמים...

אם אתם בחרדת מטבח, שלוש ארוחות ביום, ובא לכם לגוון עם משהו קליל, אך מתוחכם  ולהרגיש רושפלד, מוזמנים להישאר.

סלונה 1

קודם כל, והכי חשוב, למדתי שאפשר לעשות לעצמי חיים קלים. יש הרבה קיצורי דרך, והם ממש מומלצים. נחשפתי למשל, לסדרת תפוחי אדמה מבושלים ומוכנים לשימוש של שטראוס. מאחר שתפוח אדמה הוא מרכיב בסיסי בארוחות אצלנו אימצתי אותו בחום.

כמו כן, יש בסדרה סלק מבושל, חומוסים ועדשים מושרים.

אחרי שטיגנתי בצל הוספתי כפית כורכום, קצת מלח וקצת מוסקט. הוספתי את הקסם החדש שגיליתי: "קרם קוקוס", שזה בעצם סוג של שמנת מתוקה נטולת חלב (לרגישי הלקטוז בבית). את תפוח האדמה המוכן הוספתי רק אחרי קרם הקוקוס, אם כי אפשר לטגן אותו עם הבצל וזה בטח ייצא יותר קריספי. כך גם את העדשים או החומוס המושרה. ערבוב קצר. עוד דקה של בישול על אש קטנה. וזהו.

סלונה 2

חמש דקות והכל מוכן. נשבעת.

הדבר המעניין הוא שתפוחי האדמה שומרים על הערך התזונתי שלהם, גם אחרי ההליך, והם מגיעים בואקום. בתמורה למחיר ממש סביר,  10.90ש"ח לקופסת תפוחי אדמה כמו בתמונה, חוסכים לי חצי שעה של קילוף ובישול כמו גם שטיפת כלים של ההכנה. את העדשים והחומוס אני משרה, בדרך כלל יום וחצי כדי להגיע לרמת מוכנות שהם נמצאים בשקית המוכנה של שטראוס.

"קיצור דרך" מבורך שחוסך זמן ומאפשר ספונטניות.

הגדולים  כמובן שאלו מה נפל עלי, כשהגשתי להם את המוצג הקולינרי החדש, הקטנים נהנו ואמרו "איזה יופי ששלחנו אותך ללמוד לבשל"...

סלונה3