הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

סלט בטטה וכרובית

אפשר לאכול קר או חם, כמנה ראשונה או עיקרית- בכל מצב מתקבל סלט צבעוני בריא וטעים שמכינים ממש בקלות

מירב מלמד

23/08/2015


IMG_5933_800x533

 

מכירים את הרגעים האלו שחוזרים הבייתה אחרי יום עמוס שבו לא ממש יצא לכם לאכול כמו שצריך ואתם מתים מרעב?
נכנסים בדלת ורוצים לטרוף את העולם וגיסתו, פותחים דלתות של ארונות מטבח ומקרר כאילו אין מחר?
ואז קול ההיגיון (וגם המראה) מציץ לרגע ומציע אפשרות לנשום עמוק ובמקום לרדת על חבילת ערגליות תות (היו אחד פלוס אחד בסופר, מה אני לא אקנה?) לשלוף קרש חיתוך וסכין ולהנדס ארוחת "לא הספקתי לאכול כלום היום" בכמה דקות.

אפשר לאכול קר או חם, ראשונה או עיקרית- בכל מצב תקבלו סלט צבעוני בריא וטעים שמכינים ממש בקלות.

חומרים

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
1 כרובית בינונית
5 עגבניות שרי חצויות
חופן כוסברה/פטרוזיליה
100 גרם גבינה צפתית 5%
מעט שמן זית

ההכנה

ממלאים סיר קטן במים וזורקים פנימה את הכרובית (נקייה מעלים ושטופה). בינתיים מסדרים נייר אפייה על תבנית התנור ומחממים אותו על מצב טורבו גריל- 200 מעלות.
מסדרים את הבטטות והעגבניות על גבי נייר האפייה. לאחר 5-7 דק' של בישול הכרובית - מוציאים אותה וחותכים לפרחים קטנים, מסדרים גם אותם בתבנית, ממליחים את הירקות מזלפים מעט שמן זית ושולחים לתנור ל- 15 דק' לערך עד השחמת הירקות.

IMG_5916_800x533

מעבירים לקערה, מוסיפים כוסברה/פטרוזיליה קצוצה ואת הגבינה מפוררים בידיים. לוקחים כף וזוללים את הכיף הזה בלי רגשות אשם :)

IMG_5931_800x533