הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

עוגת שזיפים ודובדבנים הפוכה

אחת העוגות הטעימות שהכנתי לאחרונה. שילוב נפלא בין דובדבנים ושזיפים אדומים בתוך עוגה רכה עם שקדים

מירב מלמד

17/07/2015


IMG_5611_800x533

 

אמצע יולי זה בהחלט השלב בו אני מתחילה להילחץ שהקיץ אוטוטו מסתיים לי.
אני מאוהבת בעונה הזו ומשתדלת לנצל כל רגע קטן ממנה בצבעוניות וטעמים. העוגה הבאה כל כך טעימה שתכינו אותה שוב ושוב לפני שהקיץ ייגמר.
שילוב נפלא של צבע וטעם- דובדבנים ושזיפים אדומים בתוך עוגה רכה עם שקדים.

החומרים

לתבנית עגולה 22 (אפשר גם 24)
3-4 שזיפים אדומים חתוכים לרבעים
4-5- דובדבנים חתוכים לרבעים
1/4 כוס סוכר חום
100 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון התבנית)
1 כוס סוכר לבן
100 גרם שקדים לבנים טחונים (לא לוותר עליהם חברים! מוסיפים המון לרכות וטעם)
1/4 1 כוסות קמח תופח
2 ביצים גדולות (L)
1 גביע שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב בעזרת חמאה- תחתית ודפנות של התבנית. מפזרים את הסוכר החום בצורה אחידה ושווה. ומעל מניחים את הפירות החתוכים עם הצד החתוך כלפי מטה

2. במיקסר עם וו גיטרה- נערבל את החמאה והסוכר לקרם, נוסיף את הביצים, תמצית הוניל, השקדים והשמנת החמוצה. נוסיף את הקמח ונמשיך לערבל רק עד איחוד החומרים. נשטח את הבלילה מעל לפירות ונשלח לתנור לאפייה של כ 45 דק' לערך עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. נצנן (חשוב!), נהפוך את העוגה נפזר אבקת סוכר ונתענג על כל ביס וביס!!

pizap.com14371330089361

 

IMG_5636_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_5614_800x533 (1)

 

IMG_5615_800x533 (1)

 

יאללה ביי, זזתי לים :)

11667512_10153503955208453_6774423924182193217_n