אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

חצילים ברוטב עגבניות עם גבינת סנט מור

מנה מושלמת לאוהבי החצילים. שילוב הטעמים של החצילים, העגבניות, השום, שמן הזית והאורגנו הופכים את המנה להרמוניה של טעמים איטלקיים נפלאים. מנה שהיא גם יפה וגם טעימה!

אלונה זוהר

19/05/2016


13262086_10207696802072885_788608376_o

למצרכים:

6 חצילים קטנים חצויים

שמן זית

מלח גס

גליל סנט מור - משק יעקבס

אורגנו טרי

זיתי טאסוס

לרוטב:

6 עגבניות קלופות קצוצות

1 בקבוק מחית עגבניות

1 כף שום כתוש

1 כף סילאן

שמן זית

מלח

להכנה:

13228020_10207696765951982_2120039840_n

1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות. להניח את החצילים על תבנית עם נייר אפייה ולמרוח אותם בעזרת מברשת בזמן זית, לפזר מלח גס. לאפות  בתנור עד שיזהיבו. 30-40 דקות.

2. במחבת גדולה לחמם 6 כפות שמן זית. להוסיף את השום ולערבב.  להוסיף את העגבניות ולערבב. להוסיף את מחית העגבניות הקלה ולערבב שוב ולהביא לרתיחה. לבשל כעשר דקות על אש קטנה, להוסיף מלח וסילאן. לערבב ולבשל עוד 2-3 דק' ואז להוריד מהגז.

2. להניח את החצילים בתבנית חסינת חום - פיירקס. לשפוך מעל את רוטב העגבניות - בנדיבות. מעל כל חציל לשים פרוסה של גבינת סנט מור, לפזר עלי אורגנו וזיתי טאסוס.

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

5. לפני ההגשה, לפזר עלי אורגנו טריים ואז להגיש.

6. המנה תלך נפלא עם פוקאצ'ה, או כל לחם/לחמניות טריות ורכות. מושלם!

ב ת י א ב ו ן !!!