מג'נגלת - הבלוג של Ya'arit Trabelsi

עוגיות גלית - העוגיות שכל מי שטועם אותן מבקש את המתכון

עוגיות גרנולה בריאות וממכרות שנקרות עוגיות גלית על שם גלית סקר (סגל) ז"ל

Ya'arit Trabelsi

25/04/2018


העוגיות האלו הן לא "סתם עוגיות" - הן עוגיות עם נשמה,שלנצח יכונו "עוגיות גלית" (תכף אספר לכם למה). חוץ מזה שהן מצליחות תמיד וכל מי שטועם אותן מבקש את המתכון, אז בבקשה...

IMG_6164

המתכון המקורי של העוגיות האלה הוא מתוך הספר "סודות מתוקים" של קרין גורן ואני מכינה אותן כבר שנים. עם השנים הכנסתי להן לא מעט שינויים, ולכן המתכון הזה מבוסס על המקורי, אבל כבר כולל את השינויים שלי.

ולמה קוראים להן "עוגיות גלית"?
על שם ולזכר גלית סקר (סגל) שנפטרה מסרטן בנובמבר 2011 :-(

גלית

גלית היא אחותה של שירלי - החברה הכי טובה שלי. כשהיא היתה בשלבים המתקדמים של המחלה וכבר בקושי אכלה משהו - הדבר היחיד שהיא אהבה לאכול ועשה לה "טעם טוב בפה", היו העוגיות האלה ומאז (ולנצח) - הן נקראות על שמה.

מה כל כך מיוחד בהן?
לא יודעת. אולי זה שהן ממש פשוטות להכנה, אולי השילוב בין המרקמים, אולי המתיקות שמשתלבת עם שיבולת השועל הבריאה וכנראה הכל יחד. הן פשוט מוצלחות!

המתכון לעוגיות גלית:

מצרכים:
250 גר' חמאה רכה
1/4 - 1/2 כוסות סוכר חום (תלוי ברמת המתיקות שאתם אוהבים)
2 ביצים שלמות + 1 חלמון
2 כוסות קמח (לפעמים אני משתמשת בקמח כוסמין וזה מעולה)
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
קורט מלח גס (כן. גס.)
4 כוסות שיבולת שועל - אפשר דקה או עבה. עם עבה העוגיות תאנה לכם יותר "מחוספסות" ועם דקה יותר כמו כדורים (כמו בתמונה)
3 כפות גדושות חמאת בוטנים (עדיף עם שברי בוטנים)
1 כף נס קפה (לא מגורען)
קצת קינמון ומוסקט (אם אוהבים)
1/2 כוס קוקוס
חמוציות ללא סוכר, שוקולד צ'יפס (עדיף מריר) וכל מיני סוגי אגוזים שבורים גס - לפי הטעם (בעיניי כל המרבה הרי זה משובח)

ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים והחלמון (אחת אחת) ומעבדים עד לקבלת תערובת בצבע אחיד.
-מנמיכים את מהירות הקמח ומוסיפים פנימה את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, התבלינים (נס קפה, קנמון ומוסקט), המלח, הקוקוס וחמאת הבוטנים ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את שיבולת השועל והתוספות ומעבדים קצת עד שהם יתפזרו בתערובת.
- מכינים כדורים (עם הידיים או אפילו עם כפית, אם לא בא לכם כדורים עגולים וזהים), מניחים על נייר האפייה, מכניסים לתנור ואופים 18 - 20 דקות עד שהן מזהיבות קצת.

**חשוב להוציא אותן בזמן כדי שהן לא יתייבשו. אל דאגה - גם אם הן קצת רכות הן מתקשות בחוץ.

אני שומרת אותן במקפיא (אם נשאר מהן משהו אחרי החלוקה לקופסאות).

בתיאבון!