אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

חגיגה שכולה רוברב - ריבס

איך חגגתי עם רוברב והכנתי שלוש מנות מופלאות?

אלונה זוהר

22/03/2016


12744342_10207223828528842_3195970756704594710_n

במבט ראשון הוא דומה מאוד לסלרי, אך הגבעולים האדמדמים מרמזים על כך שמדובר במשהו אחר - רוברב. למרות שהוא ירק הוא מתנהג כמו פרי וכשמבשלים אותו הוא מתפרק לסיבים.

לרוברב טעם חמצמץ, הוא משתלב נהדר עם סוכר במאפים, לפתנים, רטבים ועוד רבים. בנוסף לטעמו ומראהו הייחודי, לרוברב מגוון רחב של ויטמינים מינרלים ויתרונות בריאותיים המסייעים לשיפור ושימור אורח חיים בריא ומאוזן. הרוברב פופולארי בעיקר אצל יוצאי ארה"ב, אנגליה ודרום אפריקה. החלטתי לנסות את כל האפשרויות מהרוברב. הכנתי פאי, קונפיטורה ולפתן. שלושתן היו מאוד מוצלחות. כל כך מוצלחות שאינני יכולה להחליט מה יותר. אני קניתי את הרוברב בשוק הכרמל, ניתן להשיג בחנויות נבחרות.

פאי רוברב:6909_10207225082600193_1501255051316997376_n

לבצק:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 גרם קמח + 4 כפות (לפירורים בהמשך)

1 ביצה

למלית:

3 גבעולי רוברב חתוכים לפרוסות קטנות

8 תותים מחולקים לרבעים

חצי כוס אוכמניות (לא חובה! אפשר תות שדה נוסף במקום)

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית קינמון

3/4 כוס קמח

להכנה:

12380996_10207236680450132_78870357_o

1. לשים את הפירות בקערה, מעליהם לשים את הסוכר והקינמון ולערבב. להניח לשעה עד שיגירו נוזלים.

2. להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר והביצה ולעבד עד שלא יהיו גושי חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד עד איחוד.

3. על משטח מקומח, לרדד את הבצק לצורת עיגול לעובי של 3 מ"מ. לרפד איתו תבנית פאי משומנת. להוריד שאריות ולשמור בצד.

4. לערבב את הפירות עם הקמח ולמלא את הפאי בתערובת הפירות.12874125_10207236680890143_1011369373_o5. את שארית הבצק שנותרה לשים במעבד מזון ולהוסיף 4 כפות קמח. לעבד בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים. לפזר על הפאי מעל את פירורי הבצק.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות או עד שהפאי מזהיב. לבזוק מעל אבקת סוכר ולהגיש.

10274154_10207225082680195_3145472013848986631_n


קונפיטורת רוברב ותות שדה

10351095_10207225082960202_4230417311787484885_n

למצרכים:

500 גרם רוברב

10 תותי שדה

250 גרם סוכר

להכנה:

12722670_10207236680610136_1889933765_o

1. לשים בסיר שטוח את הרוברב, התות שדה והסוכר ולהניח לשעה.

2. להעביר ללהבת הגז ולבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב כשעה או עד שהריבה מסמיכה ומוכנה.

3. להעביר לכלי מעוקר ולשמור בקירור.

 

לפתן רוברב

6909_10207225085880275_4200170358750880161_n

להרבה מאיתנו הלפתן יזכיר את הילדות. יש לו טעם של פעם...

למצרכים:

500 גרם רוברב פרוס

1 כוס סוכר

1 כפית שטוחה קינמון

5 כוסות מים

2 כפות לימון

להכנה:12887532_10207236680530134_1245512463_o

1. לשים את כל הרכיבים בסיר ולהביא לרתיחה.

2. לבשל על אש קטנה עד שהרוברב מתפרק ומתרכך.

3. לאכול קר. מושלם!

12004863_10207225083560217_8739151337109608225_n