חיים וטעים – אוכל ובריאות - הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

28 שנות מלכות

יום לפני הסערה, עלינו לירושלים לחגוג את יום נישואינו. על דואו, טריו ושאר ירקות שאכלנו אצל מי שהאכיל נשיאים ומלכים. טעם של חו״ל ממש פה ממול. מסעדת קרדו - מלון לגאסי ירושלים

אורלי כהן - חיים וטעים

30/12/2013


את יום נישואינו ה-28 (עד 120) חגגנו, המלך ואני, בארוחה רומנטית. ככה זה בממלכה הקטנה שלנו. פרחים בבית, אהבה בלב וארוחה טובה. זה נוהל חגיגות הזוגיות שלנו. אנחנו נשואים כמעט 3 עשורים, מכירים עוד כמה שנים קודם לכן, ועדיין מצליחים לרגש ולחדש זה לזו. מלך שלי, אוהבתותך עד השמים וחזרה, כן? עכשיו יש לך את זה במסמך רשמי.

השנה חגגנו את האירוע במסעדת קרדו הממוקמת במלון לגאסי בבניין YMCA של מזרח ירוושלים, סמוך לחומות עיר העתיקה.
כבר בכניסה למלון אמר לי המלך שהוא מרגיש בחו״ל. היתה אווירה של חורף חגיגי באוויר. זה היה לפני כריסטמס ואורות צבעוניים דלקו מסביב. גינה גדולה, מדרגות שיש שהובילו לכניסה למלון. גשם. נו, חוץ לארץ...
נכנסנו פנימה ופקיד הקבלה שלח אותנו לעלות למעלה, למסעדה הנמצאת בקומה החמישית. נכנסנו פנימה. אווירה אלגנטית של מסעדת שף יוקרתית קיבלה את פנינו, והשף ג׳וני גוריק הוביל אותנו לשולחן פינתי, אינטימי, מהחלונות ראינו את כיפת הסלע, הכנסיות הנוצצות, איזה נוף!
גם הנוף הפנימי מצא חן בעיני, מעבר לשולחנות המרווחים המכוסים במפות, לכסות המרופדים וההדר של המסעדה, כיף גדול להסתכל לעברו של מטבח פתוח מודרני ונקי, שמצריך שיטות עבודה מוקפדות. אני חייבת לציין שבמבחן הזה, שהוא אחד החשובים בעיני, המסעדה עמדה בהצלחה גדולה.

השף סיפר לי שההתמחות של המקום הינה מטבח ים-תיכוני מודרני (ערבי, ארמני, טורקי, יווני וספרדי) בשילוב טכניקות חדשניות מהמטבח המולקולרי. מסתבר שהשף הוא סלב: ג׳וני גוריק, ערבי נוצרי, גדל בירושלים ולמד בישול בכל העולם. במהלך הקריירה שלו זכה לבשל לקלינטון, בוש, שמעון פרס, יצחק רבין ז"ל ועוד, וגם היה השף הפרטי של חוסיין מלך ירדן למשך שנה. כמו כן, הוא חבר בפרויקט "שפים למען השלום", (במסגרתו מבשלים יחד שפים יהודים, נוצרים ומוסלמים במטרה לעורר מודעות לשלום), וכן היה השופט הראשי בגרסה הפלסטינית לתוכנית הטלוויזיה "מאסטר שף".

בימים אלה משיקה המסעדה תפריט חדש והיינו אורחי המקום לטעום ממנו. 

מה אכלנו?

״טריו טונה צרובה״ 3 נתחי טונה בשרניים שהוגשו בטעמים שונים:
רוטב מנגו על עגבניות שרי, בלסמי מצומצם על תפו״ע גרני סמית וויניגרט תפוזים על פילה תפוז - אותו הכי אהבנו. המנה המגוונת היתה בהחלט התחלה טובה לארוחה נעימה עם טעמים מפתיעים, וזאת למרות שהטונה היתה עשויה קצת יתר על המידה לטעמי, מדיום-וול ולא מדיום-רר (כפי שהבטיח התפריט). 

השף התעקש שנטעם את החומוס שלו. כשהרמתי גבה אמר: תטעמי ותראי... אז טעמנו. הוא צדק! המנה שקיבלנו היתה ציור של משחת חומוס בשני צבעים ע״ג הצלחת: ״דואו חומוס״ אחד אדמדם עם עגבניות מיובשות וצלפים והשני ירקרק עם פסטו וגרגרי חומוס מטוגנים מעל המנה מגיעה עם טפטפת של שמן זית, שכל אחד יכול להוסיף לפי הטעם האישי. 2 הממרחים היו טעימים, במיוחד הפסטו, אותו מרחתי על משולשי פיתות קריספיות שהוגשו בקונוס נייר. אין ספק שהמנה הזו עברה דרך ארוכה מהחומוס הכפרי המסורתי, מה שמלמד שניתן לגוון ושדרג מנות רחוב לכדי גורמה. 

מנה ראשונה נוספת שהוגשה לנו היתה ״דואו חציל״ על חציל אחד הונח סלט קצוץ של עגבניות ובצל ירוק עם צ׳יפס שומר. ועל החציל השני זולפה טחינה ירוקה. מנה קלאסית בהגשה יצירתית.

לעקריות בחרנו 2 מנות דג:
סטייק סלמון עם קצח ושומשום שחור שהיה עסיסי עשוי במידה הנכונה וטעים עם רוטב משגע של חמאת טרגון (!) וירקות קלויים.

פילה הדג המאודה (דניס) היה טעים מאד וקליל, והוגש עם רוטב לימוני, אך אני השתמשתי דווקא ברוטב הטרגון מהמנה הקודמת כי הוא היה מדהים. 

אגב, כל המנות מעוטרות בעשבי תיבול ופרחים אכילים כדוגמת לוונדר, אמנון ותמר, בזיליקום אותם מגדלים בגינת המלון.

לקינוח ציפתה לנו הפתעה. עוגת שוקולד נהדרת עם זיקוק ענק וברכה ליום הנישואין שלנו. התרגשתי כמו ילדה קטנה. איזו מחווה נהדרת! חתכתי מהעוגה ונתתי למלך לטעום ממנה כמו שנוהגים לעשות בחתונות. אומרים שזו סגולה למזל טוב. אני זורמת עם זה.

לסיכום: קארדו היא מסעדת שף המגישה מנות אוריינטליות עם טוויסט מודרני, שבכל אחת מהן ניתן לחוש את הטאץ' האומנותי של השף. אכלנו מנות צמחוניות ודגים, מההיצע הגדול של המקום, בלי להרגיש החמצה על כך שלא טעמנו מהבשרים.
השירות במקום היה אדיב ומקצועי (ראינו גם בשולחנות שמסביב) המסעדה גדולה אך שקטה ומעניקה פרטיות לסועדים. לא שומעים את השיחות מהשולחנות הסמוכים (למרות שכשהסתובבתי לצלם שמעתי אנגלית וצרפתית) וניתן לדבר וליהנות מחברת בן/בת הזוג.

פיקוד המרכז 4 (Legacy Hotel), ירושלים
לאתר מסעדת קרדו לחצו כאן
דואר אלקטרוני : [email protected]
טלפון: 057-9428697
פקס: 02-6277739

אתם יודעים? אני משקיעה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו באהבה גדולה.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!