veredyehuda - הבלוג של veredyehuda

מרק תימני מהביל

מרק ריחני כמיטב המסורת שהכי נפלא לאכול עם חילבה ירוקה וגם בריאה, מעט מיץ לימון סחוט טרי, סחוג חריף ולחוח תימני

veredyehuda

12/12/2019


איך אני, לבנבנה בנשמה שכמוני, נשביתי בקסם טעמי תימן. הכל התחיל לפני 38 שנים, כשהכרתי את אהבת נעוריי, ישראל, שהפך לאהבת חיי, שהפך לבן זוגי ואב ארבעת ילדיי. תימני חינני, שחרחר ושובה לב, בן לאישה חמה ומלאת נתינה.

אז קודם היא נכנסה אלי עמוק ללב, ואני נכנסתי אליה למטבח, והוספתי ופלפלתי את טעמי המטבח שלה בטעמים אותם הכרתי מבית אימי. כך דרך הקיבה, זכיתי לא רק באהבת בעלי, אלא גם כמושא להערצה למשפחתו שהורגלה למרקים, קמחים ובצקים.

למרק של חמותי הוספתי עגבנייה מרוסקת ובצלים שלמים, עשבי תיבול ושלל ירקות העונה והפכתי אותו למרק של ורד. כל יום שישי, עד פטירתה, היתה מכינה לי במיוחד לחוח אלוהי שרק היא ידעה להכין, ושולחת עם ישראל לארוחת השבת. אבל כאן, בשל הפומביות, אהבתי לחמותי ז"ל ושמירה על האותנטיות, אתן את המתכון הבסיסי, אך מורכב של מרק תימני ריחני.

בכל גשם ראשון המבשר את בוא החורף, אני מכינה את המרק המסורתי הזה. מקפידה להוציא לצלחת מרק בסיסית מזכוכית, כף גדושה בכל הטוב הזה, ומעט מן השמן הצף, טובלת לחוח מחורר, או כל פיתה תימנית טרייה, ומתענגת.

בפסח, אגב, את הלחוח מחליפה המצה המפוררת ואז המרק מקבל אינטרפרטציה שונה אך לא פחות טעימה ששמה בישראל פתות. לנצח, המרק תימני, הלחוח וריח החוואיג', יזוהה עם חמותי האהובה, ויעלה לי זכרונות נעימים ממנה.

אלבום פרטי

אלבום פרטי

מרק תימני:

המצרכים:

4 כרעיים חצויים, מנוקים ומורתחים קלות

2 תפו"א חתוכים לרבעים

בצל קצוץ קטן

בצל אחד שלם

מספר שיני שום

צרור שלם כוסברה

2 כפות כוסברה מיובשת

2 כפות חוויאג' למרק

2 כפות קמח

אלבום פרטי

אלבום פרטי

אופן ההכנה:

בשלב ראשון נפתח את התבלינים, נטגן במעט שמן את הבצל הקצוץ עד שיהפוך שקוף, להוסיף את הכוסברה היבשה והחוואיג'.

נוסיף את הכרעיים, תפו"א, שיני השום ובצל שלם. נכסה הכל במים ונסגור עם צרור כוסברה טרייה מעל.

נבשל במשך 3/4 שעה על אש נמוכה.

אלבום פרטי

אלבום פרטי

להסמכת המרק נוסיף רביכה:

2 כפות מרק עוף

2 כפות קמח

לערבב עם חצי כוס מים קרים למניעת גושים, להוסיף למרק ולבשל עוד 1/4 שעה.

הולך נפלא עם חילבה ירוקה וגם בריאה, מעט מיץ לימון סחוט טרי, סחוג חריף ולחוח תימני שתמצאו לו מתכון כאן

אלבום פרטי

אלבום פרטי