liatamsi - הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

פולים מטוגנים ופיקנטיים

עזבו אתכם מקנוי . נסו פעם אחת, רק אחת ומבטיחה לכם , טריות וטעם  שעולם לא תקנו יותר  למרות העבודה המעט קשה. את הפולים האלה סבתא ממה ז"ל הייתה מטגנת ומאחסנת אותם בקופסת פח  מתוך שלל קופסאות הפח שהכילו בהן  עולם ומלואו של ריחות וטעמים  ומגישה לנו לנשנוש בין הארוחות  (אין דבר כזה בין ארוחות […]

ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

31/01/2015


עזבו אתכם מקנוי . נסו פעם אחת, רק אחת ומבטיחה לכם , טריות וטעם  שעולם לא תקנו יותר  למרות העבודה המעט קשה.

את הפולים האלה סבתא ממה ז"ל הייתה מטגנת ומאחסנת אותם בקופסת פח  מתוך שלל קופסאות הפח שהכילו בהן  עולם ומלואו של ריחות וטעמים  ומגישה לנו לנשנוש בין הארוחות  (אין דבר כזה בין ארוחות אצל מרוקאים, כל הזמן אוכלים).

מושלמים להגשה עם בירה ומשקאות המכילים מעל 40% אלכוהול בנפח.

17904510_10155075871381280_7749232757511665036_n

 

פולים מטוגנים ופיקנטיים:

חצי ק"ג פול ענק יבש

שקית אבקת אפיה

שמן לטיגון

מלח

פלפל שחור טחון

 

משרים את הפולים בקערה מלאת מים ללילה ואפילו קצת יותר עד שהם מתנפחים כמו בטן חודש תשיעי.... קולפים את הקליפה בלחיצה וחוצים לחצי. מייבשים היטב ומפזרים אבקת אפיה.

בסיר מחממים שמן (חצי עמוק),  זורקים בעדינות כמות לא גדולה של פולים ומטגנים על להבה נמוכה עד להזהבה, מעבירים למסננת בוזקים מלח ופלפל וכך חוזר חלילה עד גמר הפולים - מצננים לגמאי ומאחסנים בכלי אטום.

** את אותה הגרסא אפשר להכין גם עם גרגרי חומוס - זהירות בטיגון ***