אגדאשי טופו

מתכון להכנת אגדאשי טופו. קוביות טופו מטוגן שמוגש על מרק פטריות עדין וצלול.
גירסה טבעונית

בחורה עם מחשב נייד

המטבח היפני, כמו מטבחים נוספים במזרח הרחוק, אהוב עלי מאד. שילוב ייחודי של מרכיבים וטעמים בבישול קצר, והמון אפשרויות לאוכל צמחוני וטבעוני.
אני חושבת שאגדאשי טופו (או כמו שהיפנים קוראים לו: אגדאשי דופו) הוא המנה האהובה עלי ביותר במטבח היפני. מנה שאם היא מופיעה בתפריט של מסעדה, תמיד אזמין אותה.
אלא מה, אף פעם לא העזתי להכין אותה בבית. נראתה לי מיוחדת ומסובכת מדי.

השבוע היה כנראה שבוע האומץ שלי, כי החלטתי להכין לראשונה את האגדאשי טופו. את המרק הכנתי בגרסה חופשית, בלי להיצמד למרק המסורתי בו הטופו מוגש, וממרכיבים שיש לי בבית. היות ורציתי להימנע ממוצאים מהחי, לא השתמשתי באבקת הדאשי למרק, אלא יצרתי את טעם הים באמצעות אצות. יצא מעולה. חבל שנגמר מהר…

אגב, המנה נהדרת וטעימה מאד גם למי שבדרך כלל לא אוהב ולא אוכל טופו.

מתכון טבעוני!

מרכיבים ל-4 מנות
לטופו:
1 חבילת טופו (300 גרם)
1/2 כוס קורנפלור
שמן אורז או קנולה לטיגון עמוק
למרק:
1 חבילת פטריות שיטאקי מושרות שעתיים בכוס מים רותחים.
1 כף אצות ווקאמה מושרות במים
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ
2 כוסות מים (נוספות על מי ההשרייה של הפטריות והאצות)
3-4 כפות מירין
3-4 כפות רוטב סויה
2 כפיות קורנפלור מומסות בתוך 2 כפות מים קרים
להגשה:
1-2 בצל ירוק קצוץ לטבעות
כף שומשום מלא (או רגיל)
אופן ההכנה:
נתחיל עם המרק:

לסחוט את הפטריות המושרות ולפרוס אותן לרצועות דקות.
להעביר לסיר את מי הבישול שלהן (בלי המשקעים).
לקצוץ גס את האצות שתפחו המים ולהוסיף אותן ואת מי ההשריה שלהן לסיר.
להוסיף גם את המים ולהביא לרתיחה.
להוסיף את הג׳ינג׳ר הקצוץ, המירין והסויה ולבשל כ-15 דקות.
להוסיף את הקורנפלור המדולל למרק, ולבשל עוד 2-3 דקות.
לתקן טעמים ולהמתין לטופו…
הכנת הטופו:
לייבש את נתח הטופו, לחתוך לקוביות בגודל 1.5 ס״מ, להניח על נייר מגבת ולייבש היטב את הקוביות.
להעביר לקערה עם קורנפלור ובעזרת הידים להפוך את הקוביות עד שיצופו מכל הצדדים.
לחמם שמן בסיר בינוני, בכמות שתספיק לטיגון עמוק (בערך 4-5 ס״מ גובה).
כשהשמן חם להכניס את קוביות הטופו ולטגן עד להזהבה קלה. הטופו מתנפח מעט וזה נחמד מאד. להעביר לנייר מגבת לספיגת עודפי שמן.
הגשת המנה:
למזוג את המרק לקעריות, לשים מעל 6-7 קוביות של טופו מטוגן, לפזר בצל ירוק קצוץ ושומשום ולהגיש.
ניתן לקשט עם צנונית מגורדת. (אני וויתרתי).
* אם משתמשים בקרם קוקוס (20-22% שומן), שהוא סמיך ועשיר יותר, ניתן לוותר על הסמכה באמצעות קורנפלור. אני מעדיפה להשתמש במי קוקוס ובכך לחסוך במידה ניכרת בקלוריות.

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…

אני משקיעה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו באהבה גדולה.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.