meturlelet - הבלוג של Fanny Rabinovich

פופ טארטס סוכר חום וקינמון

ממשיכה במסע שלי להקל על עצמי את החיים והפעם עם הנמסיס שלי, מר בצק פריך

Fanny Rabinovich

09/10/2017


IMG_20171004_174839_711

פופ טארטס, ג’אנק אמריקאי במיטבו, 2 שכבות של בצק פריך וביניהן מלית סכרינית במלוא הדרה ומעליהן זיגוג עוד יותר מתוק. יש מלא טעמים לפופ טארטס אבל אני הלכתי על הקלאסי והפשוט של סוכר חום וקינמון כי אין שילוב מנצח מזה מבחינתי, והריח… אווווו הריח של סוכר נמס מעורבב בקינמון הוא ריח שצריך לבקבק ולשווק.

אם תשאלו אותי במה אני מתקשה כשאני אופה, למרות שאין לי ספק שיש דברי מאפה בהם אני מתקשה יותר, התשובה שתישלף מיד היא שבצק פריך הוא שנאת חיי, הנמסיס הנצחי שלי. ואז, הוזמנתי לסדנת אפיה עם הקמח להכנת בצק פריך של “שמרית”. התרגשתי לגלות שמעתה חיי, וגם חייכם, יהפכו להיות קלים יותר עם הקמח הזה שמגיע בגרסה מלוחה ומתוקה ושייחודו הוא בכך שהשמן כבר מוטמע בקמח וכל שנותר הוא להוסיף נוזלים בהדרגה לערבב במיקסר או ביד ותוך דקות ספורות נוצר בצק פריך, נוח לעבודה.

DSC_0514

DSC_0519

DSC_0520

פופ טארטס סוכר חום וקינמון:

המצרכים:

500 גרם קמח לבצק פריך מתוק “שמרית” – חבילה אחת שלמה

1/2 כוס (120 מ”ל) שמנת מתוקה

למילוי:

חצי כוס סוכר חום דמררה או סוכר חום כהה

2 כפיות קינמון טחון

1 כף קמח

לזיגוג:

3/4 כוס אבקת סוכר

1 כף חלב ( ועוד לפי הצורך)

1/2-1 כפית קינמון (לפי טעמכם)

1/4 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מעבירים את הקמח לקערת מיקסר (באותה מידה ניתן גם להכין את הבצק ידנית, זמן ההכנה הוא זהה, פשוט וקל היינו הך). מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה, לאט לאט תוך כדי ערבוב, יכול להיות שלא תזדקקו לכל כמות השמנת המתוקה. בהתחלה יתקבלו פירורים גסים ולאט לאט הבצק יתאחד לבצק חלק ונוח לעבודה.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים אותו לשני חלקים שווים, מעצבים אותם למלבנים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה עד שעה.

בזמן שהבצק מתקרר מערבבים את כל החומרים למילוי בקערה.

מוציאים חלק אחד של הבצק ומרדדים אותו על גבי נייר אפיה מקומח קלות למלבן בגודל 30*20 ס”מ לערך. חותכים 10 מלבנים בגודל 6*9 ס”מ (אני נעזרתי בסרגל כדי שיהיה מדויק, אתם יכולים לחתוך לפי העין 10 מלבנים שווים בגודלם). חוזרים על הפעולה עם הבצק שנשאר בקירור. אמורים להתקבל 20 מלבני בצק. תוכלו להכפיל את גודל הפופ טארט ולהסתפק ב-5 בלבד עם פופ טארטס בגודל 12*9 ס”מ (בתקופת הקיץ או אם חם אצלכם במטבח מומלץ להעביר את הבצק להקפאה או לקירור להתייצבות לפני שממשיכים).

מעבירים מחצית מכמות מלבני הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.

מניחים כף גדושה של מלית על מלבני הבצק שבתבנית במרכז ומשאירים שוליים של כחצי ס”מ מסביב. מרטיבים במעט מים את שולי המלבנים ומניחים מעל את מלבני הבצק הנותרים. אוטמים את השוליים של כל מלבן על ידי מעיכה בעזרת האצבעות ואז בעזרת מזלג.

כשכל הפופ טארטס מוכנים, מחוררים את המלבנים העליונים בלבד בעזרת מזלג פעמיים – שלוש כדי שיוכלו לצאת אדים בזמן האפיה.

מעבירים את הפופ טארטס למקפיא לחצי שעה ובזמן הזה מחממים תנור ל-175 מעלות.

אופים את הפופ טארטס 20-25 דקות עד שהם שחומים קלות. מעבירים לרשת לצינון מלא.

כשהפופ טארטס קרים, מערבבים בקערה את כל חומרי הזיגוג עד לקבלת זיגוג סמיך נוח וניתן למריחה.

מורחים את הזיגוג על גבי הפופ טארט וממתינים שהוא יתייבש.

שומרים את הפופ טארטס בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

מתכון לכתוב

IMG_20171008_151357_826

למתכונים נוספים לחצו כאן: http://bit.ly/2j7wxa3