הכל בראש - הבלוג של רוית אפרתי

מיני טארטלט שוקולד מריר מלוח

ממש בעוד שבוע תתחיל שנה חדשה. רבים מאיתנו חוששים מתופעת הלוואי שתגיע בעקבות עומס ארוחות החג והאוכל- המשקל! שינויים קלים בתפריט שלכם ובהגשת האוכל יביאו אתכם לחג שהוא לגמרי בשליטה והנאה. קבלו קינוח אישי לחג שהוא פשוט וקל להכנה והכי חשוב – לא הורס את הדיאטה.

רוית אפרתי

12/09/2017


נשאר עוד שבוע עד לראש השנה. מרגישים כבר את אווירת החג. מרביתנו  כבר יודעים איפה אנחנו בחג? אצל מי נתארח או את מי נארח? מה נלבש? איך זה ירגיש? אבל שאלת השאלות שלחלקנו עדיין פתוחה- האוכל? מה יהיה עם האוכל? סוף שבוע ארוך מחכה לנו בשבוע הבא ושומרי המשקל שביננו בהחלט חוששים מתופעות הלוואי של 4 ימים עמוסים בארוחות חג וארוחות משפחתיות. המשקל!!!!

אז מה עושים? הטיפ הכי חכם שלי אליכם תעברו למנות אישיות! יש עוד הרבה טיפים , אבל זה באמת אחד החכמים יותר. כשהאוכל מדוד, מדוייק, מסודר ומאורגן אנחנו אוכלים טוב יותר, נכון יותר ובמידה. בעיקר אנחנו מקפידים על כמויות. הבעיה הכי גדולה בריבוי ארוחות חג וארוחות משפחתיות זה כמויות האוכל. זה בטבע שלנו הרי אי אפשר להכין “רק” מנת בשר אחת זה לא “מכובד” אנחנו עושים 7 סוגי בשר בקר , שני סוגי עוף , 3 דגים למנה ראשונה, יש גם מרק, סלטים, 4 סוגי תוספות וזה עוד לפני הקינוחים ובלי שדיברנו בכלל על ברכות החג. וכל זה בארוחה אחת. אבל בסופ”ש הזה יהיו לכל אחד מאיתנו בין 4 ל- 8 ארוחות כאלה. זה מטורף!!!  לכן בכל ארוחה שיש לכם שליטה על הנעשה בה ממליצה שתעבירו חלק מהמנות להגשה במנות אישיות.

הגשה במנות אישיות תאפשר לכם לאכול במידה (ולא נדבר על המחמאות שתקבלו  על איך שהשקעתם באורחים).  סדרו צלחת יפה שמכילה את מנת הפחמימה שלכם, מנת החלבון ותוספת הירקות. אתם יודעים בדיוק מה אכלתם ואפשר בהתאם לזה לתכנן את המשך היום או סוף שבוע. בחרו אתם איזו מנה להגיש במנות אישיות. דאגו שאלו יהיו המנות שאתם בוחרים לאכול וליהנות מהן. אצלי במשפחה אנחנו מכינים לערב החג באופן קבוע מנות של סטייק פילה לצד פירה שורשים. מסדרים יפה בצלחת לכל אחד מנה של הפירה ומנה של הסטייק ומגישים.  מרגיש כמו מסעדת גורמה. ולי יש מנה איכותית, בריאה ומדודה שמאפשרת לי לסיים את ארוחת החג בשליטה ובהנאה בלי להרגיש שוויתרתי.  זה נכון לגבי כל מנה, ראשונה עיקרית או קינוח! מנות אישיות זה הדבר.

הטארטלטים האלו הם קינוחים אישיים קטנים, פשוטים וקלים להכנה. יכולים להגיע בגרסה חלבית או פרווה והכי חשוב הם במנות אישיות ולא יישברו לכם את הדיאטה. אתם יודעים בדיוק כמה אכלתם! תנסו הם נטרפים.

C360_2017-09-11-19-49-27-357

מיני טארטלט שוקולד מריר מלוח 

20  יחידות. כל יחידה 2 נקודות

 5 דפי פילו

תרסיס שמן בטעם חמאה  (או רגיל לגרסה פרווה)

1/2 כוס חלב דל שומן (חלב סויה)

2 כפיות חמאה מלוחה (מחמאה)

150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו  קצוץ   (שוקולד פרווה )

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

7 כפות קצפת מוכנה (קצפת צמחית)

ההכנה:

  1. פורסים דף פילו על משטח עבודה, חותכים אותו לארבעה רבעים. מרססים בתרסיס שמן ומקפלים כל רבע ל- 4 כך שמתקבל ריבוע קטן. מניחים את הריבועים בתבנית שקעים  בצורה כזו שהם מרפדים את התחתית ויש קצת דפנות(תיווצר מעין כוסית). אופים ב- 180 מעלות כ- 10-15 דקות. עד שדפי הפילו זהובים ופריכים. מוציאים ומצננים.
  2. בינתיים ממיסים בזהירות במיקרוגל את החלב, החמאה, השוקולד, הוניל והמלח  עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים לפחות שעה  כשהתערובת הנוזלית תתייצב אבל לא יותר מידי.
  3. יוצקים לכל כוסית כ- 2 כפות שוקולד למילוי.  מצננים כשעה נוספת.
  4. מזליפים על כל כוסית שוקולד ככפית מהקצפת.

בתיאבון!!

 C360_2017-09-11-19-52-21-509

שנה טובה!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ לייק ולשתף… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.