הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

עוגת גבינה עם אגסים

יום שישי הגיע ואיתו גם עוגה חגיגית וטעימה במיוחד שמשלבת בתוכה גבינה אגסים ושקדים. הגבינה מעניקה לעוגה רכות נהדרת. סוכר חום ואגסים מעטרים אותה מלמעלה ומעניקים לה צבע שחום וטעם קריספי נפלא.

מירב מלמד

08/08/2014


IMG_3467_800x533

הימים האחרונים עייפו אותי עד מאד. עייפה מהמצב, עייפה מהחדשות, עייפה מהדאגות והחרדות. עייפה מפרידות והתחלות חדשות. עייפה וכמהה לנחמה. בכל זאת, יום שישי הגיע ואיתו גם עוגה חגיגית וטעימה במיוחד שמשלבת בתוכה גבינה אגסים ושקדים.

הגבינה מעניקה לעוגה רכות נהדרת. סוכר חום ואגסים מעטרים אותה מלמעלה ומעניקים לה צבע שחום וטעם קריספי נפלא.

החומרים 

2 אגסים

1/2 כוס שקדים טחונים

2.5 כוסות קמח תופח

4 ביצים

1 מיכל גבינה לבנה 5%

1 כוס סוכר

100 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל

קליפת לימון מגורדת

מעט סוכר חום לפיזור מעל העוגה

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש 35 / תבנית עגולה 24

2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר לקרם תפוח ובהיר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו (לא מוסיפים אחת עד שהקודמת נטמעה בתערובת).

3. מוסיפים את כל שאר החומרים למעט האגסים.

4. חותכים אגס אחד לקוביות קטנות, מוסיפים לתערובת ומערבבים ידנית בעזרת כף. שוטחים את התערובת על גבי התבנית.

5. את האגס השני פורסים לרצועות ארוכות, מסדרים על גבי העוגה, מפזרים בנדיבות סוכר חום עד לכיסוי מלא. אופים כ- 45 דק' לערך עד שהעוגה שחומה וריחנית וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.

IMG_3480_800x533

 

IMG_3475_800x533

 

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש

IMG_3495_800x533

 

IMG_3479_800x533