הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

עוגת אגסים ואפרסקים עם ריבה ופירורים

עוגת אגסים ואפרסקים עם ריבה ופירורים. אחת העוגות המושלמות שהכנתי. מי מרתיח מים לקפה?? אני בדרך!

מירב מלמד

01/08/2014


 

IMG_3448_800x533

אני כל כך אוהבת עוגות של קיץ. רכות ובחושות בשילוב עם פירות צבעוניים וטעימים.

בעוגה הזו שילבתי אגסים ואפרסקים לבנים, אפשר כמובן להמיר בכל פרי אחר שאהוב אליכם או שיש זמין בבית. לתערובת הפירות הוספתי ריבת תות שדה ופירורי שטוריזל, מה שהפך את העוגה הזו לאחת המושלמות שהכנתי!

החומרים

אפשר בתבנית עגולה 24 או בשתי תבניות אינגליש גדולות (35)

לתערובת הפירות והפירורים

50 גרם חמאה

3 כפות סוכר חום

50 גרם שקדים טחונים

100 גרם קמח (3/4 כוס בערך)

2 אגסים

2 אפרסקים לבנים

2 כפות ריבת תות שדה

לעוגה

100 גרם חמאה

1 כוס סוכר

2 ביצים

50 גרם שקדים

150 גרם קמח (כוס + כף)

1 שמנת חמוצה

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 ומשמנים היטב (אני משתמשת בתרסיס שמן- הכי מומלץ) תבנית/תבניות

2.  חותכים את הפירות לחתיכות קטנות, מערבבים עם ריבת התות ומניחים בצד. בקערה נוספת מערבבים ביד את כל חומרי הפירורים- חמאה, קמח, שקדים וסוכר לתערובת פירורית.

3. מפזרים את הפירורים על גבי התבניות בצורה שווה ומעל מפזרים כמות נדיבה של תערובת הפירות. תישאר לכם כמות נוספת גם מהפירות וגם מהפירורים- שימרו בצד, נשתמש בהם לעוגה.

IMG_3417_800x533

 

 

4. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר לקרם בהיר. מוסיפים את תמצית הווניל ואת הביצים אחת אחת עד שהן נטמעות בתערובת.

5. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה (אני תמיד מערבבת אותם קודם יחד) ואת השמנת החמוצה לסירוגין. ממשיכים לערבל רק עד לבלילה אחידה.

6. מוסיפים את הפירות והפירורים שנותרו לנו ומאחדים בעוד ערבוב קצר עם כף. מעבירים לתבניות ואופים כ- 45 דק' לערך או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא נקי. מצננים, הופכים על גבי צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.

אין לכם מושג כמה שזה טטעעייםם!!! מי מרתיח מים לקפה?? אני בדרך :)

IMG_3459_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש

IMG_3420_800x533

 

 

IMG_3466_800x533