anushka_gal - הבלוג של אנה גל

מתכון לשניצל טבעוני | אנה מבשלת

מאז שאני קטנה, אני אוהבת להתנסות במטבח - לבדוק איך חומרי גלם מתאחדים יחד, לאלתר מתכונים, לפי מה שלמדתי ולהוכיח לכולם שאפשר להמציא מתכונים מהראש ומהלב - גם בלי כמויות מדויקות. גם הכמויות במתכון הזה אינן מדויקות וכל פעם אני משנה קצת לפי איך שמתחשק לי ונראה לי לנכון. כל חברותיי כבר רגילות לקבל ממני […]

אנה גל

08/08/2016


מאז שאני קטנה, אני אוהבת להתנסות במטבח - לבדוק איך חומרי גלם מתאחדים יחד, לאלתר מתכונים, לפי מה שלמדתי ולהוכיח לכולם שאפשר להמציא מתכונים מהראש ומהלב - גם בלי כמויות מדויקות. גם הכמויות במתכון הזה אינן מדויקות וכל פעם אני משנה קצת לפי איך שמתחשק לי ונראה לי לנכון.
כל חברותיי כבר רגילות לקבל ממני רשימת מרכיבים ואיחולי הצלחה.
אתמול בבוקר הכנתי שניצלונים טבעוניים (שהיו אמורים להיות בהתחלה קציצות בכלל, וכשמשהו במרקם התפקשש - אלתרתי שניצל).

שניצל טבעוני. אינסטגרם anushka_gal
שניצל טבעוני. אינסטגרם anushka_gal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

המרכיבים:
- 1 תפו"א
- 1 קישוא קלוף
- 1 כוס קמח
- 3 כפות פירורית זהב
- מעט אבקת מרק בטעם עוף (אופציונלי)
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מיץ מרבע לימון
- מלחפלפל
- קארי, אבקת שום גבישי, תבלין לקציצות
- שומשום  (אופציונלי, לציפוי השניצלונים)
- שמן לטיגון.

 

ההכנה:
1. מקלפים את תפו"א והקישוא, חותכים גס ומבשלים בסיר עד למוכנות, עם מעט מלח.
2. מסננים, מקררים מעט, ומעבירים לבלנדר עם מעט מנוזלי הבישול - מבלנדרים עד לבלילה נוזלית במרקם טחינה גולמית- מעבירים לקערה.
3. לקערה מוסיפים את הקמח, פירורי הלחם, אבקת המרק (אופציונלי) ואת התבלינים האחרים - לפי הטעם. מערבבים לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את מיץ הלימון והפטרוזיליה ומערבבים שוב.

**בשלב הזה התערובת שלנו אמורה להיראות כמו פירה מעט נוזלי.

5. מחממים מחבת עם שמן (בערך ס"מ גובה), ומכינים קערונת עם פירורית ושומשום מעורבבים יחד.
6. מלחלחים את הידיים במים, לוקחים ככף וחצי מהתערובת ומשטחים לצורה רנדומלית על פירורי הלחם, מצפים גם את הצד השני ומעבירים למחבת בזהירות.
7. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומניחים על נייר סופג, שיספוג את השמן העודף.

* אופציית הגשה - השניצלונים הולכים נהדר עם פירה עם בצל ופטריות מטוגנים וסלט ירקות בצד.

בתיאבון :)