guy bitan - הבלוג של גיא ביתן

המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס

המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס כדאי מאוד לנסות !!!

גיא ביתן

24/01/2016


IMG_3118

מי לא מכיר את עוגיות השוקולד צ'יפס של "החברה המוכרת" שנמכרות בסופרים בכמויות ממש קטנות מסודרים בהקפדה בתבנית פלסטיק ונגמרים תוך פחות מ 5 דקות בגלל טעמם המשגע

לאחרונה ראיתי מתכון מצולם בצורה מאוד איכותית שמסביר איך להכין עוגיות דומות ומיד רצתי לקנות את המצרכים ואפיתי את העוגיות ולאכזבתי הרבה למרות שדייקתי בכמויות והקפדתי על ההוראות העוגיות יצאו לי ממש אבל ממש לא כמו במקור (צמיגיות ולא במרקם הרצוי)

לקחתי על עצמי משימה ולבדוק עוד מתכונים ברחבי הרשת ולאחר כמה וכמה ניסיונות הגעתי למרקם המושלם, הטעים, והמוכר !!!

זמנים: 30 דקות בסה"כ מתוכם 20 דקות עבודה נטו

כמות: 25 עוגיות

 

מצרכים:

110 גרם חמאה (מחמאה  לפרווה) בטמפרטורת החדר

80 גרם סוכר חום

80 גרם סוכר לבן

10 גרם קקאו

7 גרם מלח

4 גרם סודה לשתייה

10 גרם תמצית וניל איכותית

ביצה M

160גרם קמח לבן

40 גרם אבקת שקדים

150 גרם שוקולד צ’יפס חלב  אכותי (או מריר)

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות (טורבו)
  • בקערה בנפרד מנפים את הקמח ואבקת השקדים
  • מוסיפים סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הסוכרים קקאו והחמאה למרקם משחתי (כ-2 דקות)
  • מוסיפים את הביצה והתמצית הווניל וממשיכים לערבב למשך דקה
  • מוסיפים את הקמחים בהדרגה למיקסר עד לאיחוד מלא (כ-3 דקות)
  • מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב
  • מנחים במקרר ל 3 שעות מינימום (עדיף לילה)
  • מכדררים כדורים בגודל של 15- 20 גרם לכדור ומניחים בטורים במרחק של 4 ס"מ בין כדור לכדור ומשטחים מעט עם היד
  • אופים בין 12-14 דקות עד לצבע זהוב חום

מומלץ להגיש עם חלב קר בתיאבון

הקישור לדף שלי:

https://www.facebook.com/GuyCakePie

בתיאבון