picanteria - הבלוג של כרמל מילנר-סער

בחג שבועות תעשה/י לך- עוגת גבינה פירורים מנצחת

יש כל כך הרבה עוגות גבינה, אבל אחרי שהכנתי ואף טעמתי רבות וטובות- העוגה הזו הוכתרה כטעימה ביותר וכמנצחת בכל פעם מחדש, בשבועות ובכל ימות השנה. שבועות החג הלבן ובעיניי רבים, הטעים מכולם/ן. בכל שנה אנחנו מארחות/ מתארחות והשולחן נראה יפה וחגיגי מאי פעם. פיצה הום מייד, רביולי פטריות שמנת, פשטידת קישואים, טורטיות גבינת שמנת […]

כרמל מילנר-סער

09/05/2017


יש כל כך הרבה עוגות גבינה, אבל אחרי שהכנתי ואף טעמתי רבות וטובות- העוגה הזו הוכתרה כטעימה ביותר וכמנצחת בכל פעם מחדש, בשבועות ובכל ימות השנה.

שבועות החג הלבן ובעיניי רבים, הטעים מכולם/ן. בכל שנה אנחנו מארחות/ מתארחות והשולחן נראה יפה וחגיגי מאי פעם.

פיצה הום מייד, רביולי פטריות שמנת, פשטידת קישואים, טורטיות גבינת שמנת וסלמון, סלטים מגוונים ומדהימים ומה לא?

אבל גולת הכותרת בשנים האחרונות היא הקינוח, לעיתים זה בלינצ'סים כמו פעם שמכינה זוגתי ולרוב זו עוגת גבינה פירורים נימוחה, קלה להכנה ופשוט אלוהית שאני מכינה.

במרוצת השנים הוספתי לה שדרוג של גרידת לימון ואין אחד/ת גם בקרב מי שאינם/ן חסידים/ות של עוגות גבינה שלא עף עליה ואף מבקש/ת עוד.

קבלו אותה, לבנה, פירורית ויפה- הנה היא לפניכם/ן, אל תשכחו בסוף ארוחת החג הכה עמוסה, להשאיר לה מקום של כבוד בקיבתכם/ן, היא שווה כל ביס וכל קלוריה.

 

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

עוגת גבינה פירורים

(תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)

המרכיבים:

בצק לתחתית ולפירורים:

1 וחצי כוסות קמח תופח

1/3 כוס סוכר לבן

150 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)

3 חלמונים מביצים גדולות או 4 מביצים קטנות

למלית:

2 מיכלים של שמנת מתוקה (בה"כ 500 מ"ל)

3/4 כוס סוכר לבן

1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% (אני מעדיפה סקי)

250 גרם גבינת שמנת 30 % (אני מעדיפה נפוליאון)

גרידה מלימון שלם

 

גבינה פירורים אלוהית  צלמת: כרמל מילנר-סער

גבינה פירורים אלוהית
צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אופן ההכנה:

הכנת התחתית והפירורים:

מחמים תנור ל180 מעלות. במעבד מזון עם להב ברזל, מעבדים את הקמח, הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. לאחר מכן מוסיפים חלמונים עד לקבלת פירורי בצק מעט לחים.

מהדקים כשני שליש מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, שרופדה בנייר אפייה.

את יתרת הפירורים מהדקים לתבנית חד פעמית משומנת לעובי של כחצי ס"מ. אופים את שתי התבניות בתנור עד להזהבה, סך הכל כ-20 דקות. מצננים לגמרי. מפוררים את הבצק  שנאפה בתבנית החג פעמים (החלק הקטן יותר) לפירורים, באמצעות הידיים ושומרים עד השימוש בכלי אטום.

הכנת מלית הגבינה:

במיקסר מקציפים ביחד את השמנת המתוקה ביחד עם הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה, את הגבינות מקפלים פנימה. מוסיפים פנימה גרידה מלימון אחד שלם.

ההכנה הסופית:

יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומשטחים באופן שווה. מפזרים מעל את הפירורים באופן שווה שיכסה את כל החלקים הלבנים. מכסים בזהירות עם נייר אלומיניום ומכניסים למקרר למשך לילה שלם לפחות לשם התייצבות. מומלץ להגיש אחרי חצי יום לפחות במקרר, לטעם מושלם וחיתוך קל.

 

הכי טעימה שיש צלמת: עמית מילנר-סער

הכי טעימה שיש צלמת: עמית מילנר-סער

 

חג שבועות שמח ובתיאבון!

כרמל.