אחת עם טוויסט, משתפת - הבלוג של ענת שטיינברג

צ'אחוחבילי- זיכרון של סבא

התבשיל שכל פעם שמבטאים את שמו אצלינו, הדבר מעלה חיוך הביא איתו סבא שלי ז"ל, ועד היום נחשב לאחד המתכונים האהובים בבית

ענת שטיינברג

11/12/2019


מזון מנחם..

לא הבנתי אף פעם את המשמעות האמיתית של הרעיון אבל בהחלט הבנתי עם הזמן שאוכל הוא חגיגה אמיתית לא רק לחיך אלא גם לרגש

בשנים האחרונות ריחות מפתיעים התחילו להעלות אצלי זכרונות שלא חשבתי שנשמרו בצורה כל כך צבעונית, ברורה ונוכחת, צורות וצבעים הזכירו לי חוויה קולינרית או את האנשים שאכלו יחד איתי סביב השולחן, המנה או החגיגה ולפעמים אפילו התחושה הציפה אפילו זכרון רחוק, מתוק ואישי.

הצ'אחוחבילי היא מנה פשוטה, לא חגיגית במיוחד אבל בהחלט יודעת לשאת את עצמה עם הצבעוניות של התיבול בה, הטעמים המתנגשים על הלשון ובעיקר בעיקר הישיבה סביב הקדרה החמה מלאת האדים כאשר בחוץ אפרורי והגשם מרקד בשמחה על החלון.

מנה כל כך מוכרת על השולחן בבית סבא וסבתא.

chachobili

את סבא שלי הכרתי בתור האיש המכובד, שמדבר תמיד לאחר ששקל את כל המילים, לעולם לא מרים את קולו, לא מרבה לחייך אבל בהחלט משרה אווירה נעימה, בטוחה ומהנה סביבו.

אני זוכרת איך סבתא לימדה אותי איזה משחק קלפים מטופש וממש מהנה והוא לא הסכים לשחק איתי כי זה היה סתם משחק, במקום הוא לימד אותי משחק קלפים אחר כזה שדרש לאמץ את כל התאים האפורים, כאשר סבא נפטר, סבתא שמרה על כמה טקסים בעיקר דברים שקשורים במטבח, משפחה וההתכנסות סביב השולחן, סביב האוכל.

chachobili3

הצ'אחוחבילי הוא אחד הטקסים שנשמרו ועברו הלאה, זאת היתה אחת ממנות הדגל שלו, זוכרת איך הוא היה נעמד במטבח מוציא צ'אגון ענק מברזל יצוק ובלתי ניתן להרמה וכמו קוסם מהפנט את כל המצרכים למנה מושלמת, צבעונית וטעימה.

מצרכים:

2 ק"ג כרעיים

5 בצל גדולים- חתוך לקוביות

1 קופסא רסק עגבניות

2 כפות יין אדום יבש

1 כפית מלח

מעט ג'ינג'יר

מספר עלי דפנה

10-12 פלפל אנגלי

5 ציפורן

7 שיני שום שום חתוכים

2 מקלות קינמון

חופן שמיר

 

אופן ההכנה:

* מומלץ להכין בכלי יצוק אפשר גם במחבת/ סיר רגילים עם מכסה

_______

- להמליח את העוף, לטגן מעט בשמן משני הצדדים

- להוסיף את הבצל, לטגן מעט ולהוסיף את כל שאר המצרכים חוץ משום קינמון ושמיר

- לוודא שהנוזלים מכסים עד אמצע התבשיל, להביא לרתיחה להקטין את האש ולכסות לשעה וחצי- מדי פעם לערבב

- 5-10 דקות לפני הסיום להוסיף שום, קינמון ושמיר מלמעלה.

ממליצה בחום לאכול עם אורז כי הרוטב משגע ולהזמין חברים ומשפחה אהובים לסעוד יחד סביב השולחן

chachobili4