lirinhasson - הבלוג של lirin hasson

שבועות בסטייל

היום זה כבר לא מספיק לבשל טעים, כל מנה מוצלחת מתחילה בפריים המושלם לסטורי. אושיית האינסטה לירין חסון מכינה לכבוד החג עם מתכון פסטה פוטוגני ולא פחות חשוב, סופר טעים

lirin hasson

13/05/2018


קשה לי להאמין שיש מי שצלחת של פסטה משובחת לא תעשה לו את זה, וכשהיא יפה במיוחד זה אפילו יותר מפתה. בסופו של דבר, עוד הרבה לפני האינסטגרם אנחנו לפני הכל אוכלים עם העיניים. בהשראת סדנת הבישול המהממת של פסטה רומו ולוטוס לכבוד חג השבועות שהעבירה לנו רותם ליברזון, הכנתי מנת פסטה כייפית, קלילה, טעימה בטירוף וסופר פוטוגנית. כמו בסדנה גם אני השתמשתי במותג הפסטות החדש מאיטליה RUMMO שמה שמיוחד בו הוא פסטות עשירות בחלבון (14.5% חלבון בכל 100 גרם) מה שהופך אותן לעמידות ואיכותיות יותר, תוספת החלבון משפרת את המרקם והרוטב נתפס טוב יותר על הפסטה.

החומרים הדרושים

פסטה רומו (לירין חסון)

לארבע מנות

- 500 גרם פסטה יבשה RUMMO בצורת רדיאטורי

- 2 כפות רוטב פסטו שלSACLA עם גבינת גראנה פדנו

- 2 כפות פסטו אדום של SACLAעם עגבניות מיובשות וגבינת גראנה פדנו

- 1 בצל לבן בינוני חתוך לקוביות

- 6 שיני שום

- 3 עגבניות בינוניות חתוכות גס

- 10 עגבניות שרי מנומרות חתוכות לחצאים

- חציל חתוך לקוביות

- 7-10 פטריות טריות

- חופן צנוברים

- פרוסות פלפל חריף (תלוי ברמת הרגישות לחריף)

- צרור עלי בזיליקום טרי

- גבינת מוצרלה

הוראות הכנה:

1. במחבת גדולה ועמוקה מחממים 6 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים קלות עד שהם מזהיבות, מעבירים לקערה.

2. מקפיצים במחבת בינונית את הבצל עם השום עד הזהבה קלה, מוסיפים את קוביות העגבנייה, פרוסות פלפל חריף ירוק, ואת קוביות החציל.

3. מקפיצים במחבת קטנה את הפטריות, עגבניות השרי המנומרות והצנוברים עד שהעגבניות והפטריות הגירו מעט נוזלים, מוסיפים לרוטב ומורידים מהאש.

4. בסיר גדול מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח גס לליטר מים(. מכניסים את הפסטה לסיר, מרתיחים שוב ומבשלים לפי הוראות היצרן.

5. כשהפסטה מוכנה, מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה לרוטבומבשלים על אש קטנה.

6. מוציאים את הפסטה למסננת, שוטפים במים קרים על מנת לעצור את הבישול.

7. מערבבים את הפסטה עם הפסטו הירוק והפסטו האדום.

8. מוסיפים את הפסטה למחבת הרוטב בהדרגה עד שהרוטב מצפה את כל הפסטה.

9. מעבירים לארבע צלחות הגשה, זורים מעל בזיליקום טרי קצוץ, קרעי מוצרלה, מעט שמן זית ומלח גס.

10. מגישים, מצלמים לאינסטוש ואוכלים בהנאה!

*מומלץ לשלב עם כוס יין לבן יבש 

קצת תמונות וחוויות מהסדנה המדהימה ומעוררת ההשראה שהעבירה לנו רותם ליברזון:

צילום: לירין חסון

pata rummo 1221634

צילום גלית סבג

מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם[email protected]