sorina - הבלוג של דרך החרוזים

אם כבר דג, אז בקלות ובפשטות

פילה לברק בעשבי תיבול מצופה פרוסות תפוחי אדמה

דרך החרוזים

29/08/2018


פעם נמנעתי מהכנת דגים בבית. העדפתי לאכול במסעדות. לפני כשנתיים החלטתי שדי, הגיע הזמן לנסות. בהמלצת חברה קניתי דגים מפולטים שאינם דורשים שום התעסקות מעבר לשטיפה טובה וייבוש.

כשמתקרב החג, חושבת על מנת הדג שתככב על השולחן. אוהבת לגוון, לחדש ולהפתיע את האורחים. קיבלתי מוצרי דורות להתנסות ובחרתי במתכון חגיגי, עשיר בטעמים וקל להכנה.

פילה לברק בעשבי תיבול מצופה קשקשי תפוחי אדמה

חומרים: (מתאים ל 8 מנות)

4 דגי לברק מפולטים

5 קוביות פטרוזיליה "דורות"

5 קוביות כוסברה "דורות"

4-5 קוביות שום "דורות"

מיץ סחוט מ1/2 לימון

2 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטי (אפשר גם מלח רגיל)

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פפריקה חריפה בשמן או מעט צ'ילי יבש (לא חובה!)

לקשקשי תפוחי אדמה:

8-10 תפוחי אדמה קטנים

שמן זית, מלח, פלפל גרוס

הכנה:

1. מתחילים בהכנה של תפוחי האדמה. מבשלים בקליפתם כ 10 דקות במי מלח עד לריכוך חלקי. מסננים ומניחים לקירור. מחממים את התנור ל 220 מעלות.

2. שוטפים ומייבשים את נתחי הדג. מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומשומנת מעט.

filet1

3. מניחים בקערה את כל עשבי התיבול השום והתבלינים. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומיץ מ 1/2 לימון. מערבבים היטב ומצפים את נתחי הדג. מכניסים לתנור ל 5 דקות ומוציאים.

tavlinim

filet2

4. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ומסדרים אותן כמו קשקשים מעל הדג. מטפטפים מעל מעט שמן זית. מפזרים מלח ומעט פלפל גרוס. מחזירים לתנור לעוד כ 15 דקות.

filet3

5. לאחר הוצאת התבנית מהתנור מעבירים בזהירות לצלחת הגשה. בתיאבון!

filet4

filettsivoni

 שנה טובה וחג שמח!