sunny035 - הבלוג של משחקים עם מתכונים

מאפה ספירלה מבצק שמרים

כאשר אני משוטטת ברחבי האינטרנט, בחיפוש אחר מתכונים, אני גם מסתכלת על הצורה של המאפה. ככל שיותר מושך את העין, כך יותר מעניין לעשות. וגם לאכול. הפעם אני אספר על מאפה ספירלה מבצק שמרים. היופי במאפה הזה הוא, שאפשר להכניס לתוכו כל מלית שתרצו.  עד עכשיו עשיתי עם גבינת "טבורוג", ותפוחי אדמה עם פטריות, אבל […]

משחקים עם מתכונים

03/03/2015


כאשר אני משוטטת ברחבי האינטרנט, בחיפוש אחר מתכונים, אני גם מסתכלת על הצורה של המאפה. ככל שיותר מושך את העין, כך יותר מעניין לעשות. וגם לאכול. הפעם אני אספר על מאפה ספירלה מבצק שמרים. היופי במאפה הזה הוא, שאפשר להכניס לתוכו כל מלית שתרצו.  עד עכשיו עשיתי עם גבינת "טבורוג", ותפוחי אדמה עם פטריות, אבל הכל הולך. היום אני עושה עם מלית פיצה.

המתכון המקורי לקוח מפה, והוא ברוסית. קצת שיניתי וקיצרתי והנה הגרסה שלי.

 

חומרים לבצק: 

600 גרם קמח (קצת יותר מ4 כוסות)

1 כוס (250 מל) חלב (אם רוצים לעשות בשרי, ניתן להחליף במים) בטמפרטורת החדר

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 ביצים

10 גרם (1 כף) שמרים

2 כפות סוכר

2 כפיות מלח

 

הכנת הבצק:

מנפים את הקמח, מוסיפים את שאר המרכיבים , מערבבים ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד וחלק. שמים בקערה, מכסים בנילון נצמד ומשאירים לשעתיים, להתפחה. (הבצק צריך להכפיל את נפחו). לאחר מכן לשים שוב את הבצק, עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. אחרי הקירור מוציאים, מרדדים, חותכים לרצועות.

באמצע כל רצועה שמים את המלית הרצויה (המלית צריכה להיות קרה או בטמפרטורת החדר, וללא נוזלים, אחרת הבצק יתפרק), סוגרים את הקצוות (כך שיווצר נקניק) ומניחים את הנקניק בתבנית עגולה עם התפר למטה.

כך עושים עם כל הרצועות עד שהתבנית מתמלאת (תקחו בחשבון שבזמן העברת הנקניק לתבנית, הוא יכול להתארך ולהימתח)

משאירים לרבע שעה להתפחה נוספת.

טורפים ביצה עם 2 כפות מים, מברישים את המאפה בביצה, זורים מעל שומשום.

62659_10153011790189596_1176977651907578522_n

אפיה: 

במידה והמלית בשרית אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, במשך 30-40 דקות.

למלית שהיא מוכנה גם ללא אפיה, אופים בתנור שחומם ל180 מעלות במשך 30-40 דקות.

אפשרויות למלית:

בשר טחון (עם או בלי בצל), גבינה לאפיה (טבורוג או כנען), תפוחי אדמה, פטריות , גבינות שונות, תוספת זיתים, רוטב פיצה , חצילים, גמבה, תרד, מילוי מתוק וכל מה שיעלה על רוחכם.

10931307_10153011790064596_8222398955425129590_n (2)

בתיאבון!!!