אביטל סבג - הבלוג של אביטל סבג

מרקים לחורף חם

חורף הגיע בלי תרוצים מצעד המרקים (7) שיחממו לכם את החורף יאירו את המקרר ויתנו לכם נחת וחיוך חורף חמים וטעים 1. מרק אפונה חצויה עם ברוקולי דרושים: קילו אפונה חצויה 10 שיני שום 5 ראשי פרחי ברוקולי 2 כפות שמן זית 2 כפות מלח גס אפור כפית פלפל שחור כף קארי 50 גרם גבינת רוקפור […]

אביטל סבג

08/11/2011


חורף הגיע
בלי תרוצים
מצעד המרקים (7) שיחממו לכם את החורף
יאירו את המקרר
ויתנו לכם נחת וחיוך
חורף חמים וטעים

1. מרק אפונה חצויה עם ברוקולי

דרושים:

קילו אפונה חצויה

10 שיני שום

5 ראשי פרחי ברוקולי

2 כפות שמן זית

2 כפות מלח גס אפור

כפית פלפל שחור

כף קארי

50 גרם גבינת רוקפור צאן

אופן ההכנה:

משרים למשך הלילה את האפונה,שוטפים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.

מכניסים את האפונה לסיר לחץ יחד עם 2 ליטר מים ומבשלים כשעה.בבישול בסיר רגיל יש לקחת בחשבון בישול כחמש שעות עד שהאפונה מתפרקת.

שוטפים ומפרקים  את פרחי הברוקולי לקבוצות קטנות יותר ומוסיפים לסיר המרק יחד עם כל התבלינים,מבשלים למשך עוד שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם בכדי שהמרק לא ידבק לתחתית.

מגרדים את גבינת הרוקפור ומוסיפים למרק לקראת סוף הבישול, מערבבים היטב עד שנמסה ומגישים.

2. מרק בטטות חלק ועשיר

דרושים:

4 בטטות גדולות

3 גזרים

3 פראסות או 3 בצלים

חבילת סלרי אמרקאי

2 סלרי שורש

2 שורש פטרוזלייה

חבילת כוסברה טריה

5 שיני שום

כפית כמון

2 כפיות מלח גס אפור

כפית פלפל שחור

כפית קארי

שומשום ולימון בהגשה

אופן ההכנה:

לקלוף את הבטטות והגזרים ולפרוס לפרוסות בינוניות

לקצוץ את הפראסות והסלרי ולהקפיץ בסיר המרק עם  2 כפות שמן זית, עד שמשחים,

להוסיף את הבטטות והתבלינים ולערבב לעוד 3 דקות ,

להוסיף מים עד מעל הירקות ואת הכוסברה הקצוצה ולבשל למשך שעה

לטחון את המרק עם טוחן, בהגשה לפזר מעל שומשום.

למתכונים נוספים