Sweet Dooly - הבלוג של דורית מנו - טל אור

מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים היא עוגה קטלנית!

דורית מנו - טל אור

10/11/2017


עוגת שמרים שוקולד ואגוזים

מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים מגיע עם סיפור של שמירה על משקל, המלחמה הבלתי נגמרת.
אבל לפני הסיפור הנה סרטון איך מכינים עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

השבוע הלכתי לפגישה בנוגע לעבודה עם מישהי שאני מכירה.
כשדיברנו בטלפון שאלתי אותה מה להביא לפגישה אמרה בצחוק:"משהו טעים ולא משמין".
אני לקחתי ברצינות את דבריה והגעתי לפגישה עם פשטידות קטנות של קישואים וגזר.
אני יודעת שהיא עומדת לחתן בן, אני יודעת מהזה שאת מנסה לשמור לפני החתונה,
אני יודעת טוב מאד את המלחמה הזו של להיות הכי יפה שאפשר בחתונה של הבן שלך,
אז לא הכנתי עוגה אלא פשטידות ביס של קישואים וגזר.
כשראיתי אותה, היא נראתה נפלא. אבל ממש.
"את נראית נהדר" החמאתי לה
"אני צריכה לרדת עוד קילו ואז יהיה טוב" ענתה במהירות בלי לחשוב
ואני כמעט הכנסתי לה בוקס.
קילו?? זה מה שמפריד בינך ובין האושר??
למה אנחנו אף פעם לא מרוצות ממה שיש לנו?!
מתי נלמד להגיד לעצמנו, לא לאחרים, נכון אנחנו נראות נפלא בואי נגיד תודה.
המלחמות הבלתי פוסקות האלה עם המשקל,
עם הדברים המתוקים – ברור לי שלעולם לא יהיה להם סוף.
ולכן עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים תמתיק לכם את הסיפור.
וכן. גם לך שמחתנת את הבן שלך – תודה על הכל ומזל טוב!

עוגת שמרים שוקולד ואגוזים

את עוגת השוקולד עם השמרים הכנתי בצורת שבלול.
אולי בתמונה הדוגמנית לפני האפייה לא נראית מרשים

עוגת שמרים שוקולד ואגוזים

אחרי האפיה מורחים עליה זיגוג
ואני לא אחראית לתוצאות כמה שהיא קטלנית!

עוגת שמרים שוקולד ואגוזים
עוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן – עוגות שמרים

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים


סוויט טיפ:
יש לי חברה שמאד אוהבת עוגות שמרים אבל מתעצלת להכין את הבצק.
היא קונה את בצק שמרים מוכן ועליו שמה את המילויים השונים, גם אתם יכולים.
בצק שמרים מוכן לילה במקרר להפשרה ולמחרת בבוקר פורסים ומורחים עליו את השוקולד עם האגוזים.

מי שרוצה להכין בצק שמרים לבד – בבקשה.

מה צריך בשביל עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים?

לבצק:
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 ג' חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
ממרח שוקולד נוטלה
כף סוכר
כפית קינמון
100 גרם אגוזים טחונים

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

איך מכינים עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים?

הבהרה:  את הבצק כולו נכין במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה.
בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!

אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.

אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.

בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
כך הוא נראה אחרי ההתפחה

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים מהם נכין שלוש עוגות.
את האגוזים, הסוכר והקינמון מערבבים ביחד.
לוקחים גוש בצק ומתחילים לרדד למלבן.
מורחים על הבצק ממרח שוקולד ועליו מפזרים את הסוכר עם הקינמון והאגוזים.
פורסים את הבצק לארבעה פסים שווים ומתחילים לגלגל את הפס הראשון.
על הפס השני נניח את העיגול הראשון ונמשיך לגלגל.
על הפס השלישי נניח את השבלול ונמשיך לגלגל.
בשלב הזה הגלגול קצת יותר קשה לכן נעמיד את השבלול ונעטוף אותו עם יתרת הבצק.
מעבירים את העוגה לתבנית אפיה ומורחים בביצה טרופה.
נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהבצק משחים.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים את הזיגוג על העוגה.

עוגה קטלנית בטעמה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם הנפלא שלי כבר הייתם? תמצאו שם דברים שלא תראו בשום מקום אחר רק ללחוץ כאן  ולעקוב אחרי – האינסטגרם של הסוויט