פונטנה: היהלום שבכתר

במלון 65, תמצאו את המסעדה והלאונג' בר הנפלא, פונטנה. לרגל השקת תפריט החורף קפצנו לטעום מהמנות ולהתמוגג מהקוקטיילים ונותרנו עם טעם של עוד

אוכל

12/12/2019


דמיינו שרחוב רוטשילד הוא ענק אבני חן נוצצות ושמלון הבוטיק 65 הוא התליון המרכזי, מזהב 24 קראט, על ענק האבנים הנוצצות ואז שימו יהלום במרכז התליון המוזהב והנה יש לכם את פונטנה קוצ'ינה – מסעדה ולאונג' באר, סופר קולים, למרגלות המלון. תמיד כיף להגיע למקום הקסום הזה, בו סטייל, טעם טוב ושיק מתערבבים יחדיו.

התפריט של פונטנה קוצ'ינה, אותו יצר השף דורון לוי, מבוסס על פרשנות עדכנית למטבחי אגן הים התיכון, בדגש על דרום איטליה וספרד. מהחבלים הדרומים של ארץ המגף נוטל לוי גבינות, נקניקים, תבלינים וירקות אופייניים כמו גבינת בוראטה, זוקיני, אורגנו, חצילים ועגבניות ומשלב אותם במלנזנה של חציל וארטישוק ירושלמי או בוראטה עם זוקיני צלוי, סלסת זוקיני וזרעי עגבנייה.

פונטנה צילום: בן יוסטר

מאכלי ים ודגה מהווים חלק נכבד מפסיפס האוכל הספרדי, ובתפריט המקום נעשה בהם שימוש בשלל טכניקות – נאים, כבושים, צלויים ומבושלים- במנות כמו טרטר דג, ברוסקטה של סרדינים כבושים, מולים בציר דגים ועגבניות, שרימפס בוורמוט וקלמארי על הפלנצ'ה. האוכל ילווה תפריט קוקטיילים בדגש על טוניק ושרפיצים, לצד מתכונים קלאסיים של אימפריאל ויינות איטלקיים וספרדיים.

הזמנו קרפצ'יו דג ים גרמולטה, צ'ילי, בצל סגול ואורגנו שהיה מצוין. מדובר באחת המנות המרעננות והטריות ביותר שתיתקלו בהן. גם ברוסקטה "אורטיז", עם קרם שומר, פילט תפוז, סלסה רוקט ובצל סגול היה מנת פתיחה נפלאה. טעמנו גם סלט ליטל ג'ם ואנדיב בצל סגול, פרמג'עאנו, שברי קשיו, ויניגרט רובינו. הוא הגיע בתיבול מעולה והיה מרענן כמצופה. גם מלנזנה חציל ארטישוק ירושלמי, עם הבצל מקורמל, סלסת מרווה ואורגנו. מדורבמנה מיוחדת מאוד. כל המנות מגיעות בצורה יפה והטעמים יצריים וטעימים.

פונטנה צילום בן יוסטר. סטיילינג: יעל בודשר

יאמי, אבל זה לא הכל. ביום חמישי קפצנו לאכול במקום וישבנו על הבר. שני ברמנים סופר מקצועיים, משעשעים ובעלי ידי זהב הנעימו את זמננו ועשו זאת בצורה חיננית ומקצועית להפליא. השפריצים זרמו בשפך הלוע והטרטר דג ים, גבינת הבוראטה והברוסקה אורטיז עם קרם שומר וסרדינים שמן זית שטו על השפריץ, במורד מערכת העיכול לשביעות רצונו המלאה של הגוף המורעב. היה ממש דיסקו!

על עיצוב המקום הופקדו האדריכלים לוטן זינגר וגלעד זעפרני, והמעצבת הגרפית יעל בודשר, שביקשו לייצר מקום קליל, צבעוני, שמח ומזמין המשלב ווייב תל-אביבי אורבני המתכתב עם האווירה של מלון הבוטיק האלגנטי שבו הוא שוכן. השראתם הגיעה מקבוצת העיצוב "ממפיס" שפעלה באיטליה בשנות ה-80' של המאה שעברה, וחתרה כנגד עיצוב מודרניסטי ונטול אופי ודגלה בעיצובים חדשניים, בוהקים ומעוטרים. משכך, משתרגים בפונטנה סגנונות של ארט-דקו, פופ-ארט ובאוהאוס, המתאפיינים בגיאומטריה פשוטה, צבעוניות עזה והומור, כפי שמתבטאים בשילוב של סגסוגת פליז עם גווני ירוק, כחול עמוק וורוד, עץ איפאה ומשטחי שיש.

פונטנה צילום בן יוסטר. סטיילינג: יעל בודשר

בקיצור, פונטנה קוצ'ינה הוא המקום להיות בו. רוצו לשם ASAP שכן, כידוע, ברוטשילד לא נהוג לצאת בקריאות last call.

פונטנה, רוטשילד 65