meturlelet - הבלוג של Fanny Rabinovich

שלגוני נקטרינות, שמנת ומי ורדים

אחת הסיבות העיקריות שבגללן אני אוהבת להכין ארטיקים וגלידות בבית היא שאני יודעת בדיוק מה נכנס לתוכם. חוץ מזה אני יכולה לשחק עם טעמים שונים ומינונים שונים וזו תעסוקה נהדרת עם ילדים. שלגוני נקטרינות, שמנת ומי ורדים: המצרכים: 700 גרם נקטרינות צהובות בשלות 1/2 כוס סוכר 2 כפיות מיץ לימון 2 כפיות מי ורדים 1/3 […]

Fanny Rabinovich

10/07/2017


IMG_20170709_224602_864a

אחת הסיבות העיקריות שבגללן אני אוהבת להכין ארטיקים וגלידות בבית היא שאני יודעת בדיוק מה נכנס לתוכם. חוץ מזה אני יכולה לשחק עם טעמים שונים ומינונים שונים וזו תעסוקה נהדרת עם ילדים.

שלגוני נקטרינות, שמנת ומי ורדים:

המצרכים:

700 גרם נקטרינות צהובות בשלות

1/2 כוס סוכר

2 כפיות מיץ לימון

2 כפיות מי ורדים

1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות סוכר

1/4 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מגלענים נקטרינות, חותכים לרבעים ומניחים בסיר גדול עם חצי כוס סוכר ומיץ לימון. מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הנקטרינות 5-8 דקות נוספות עד שהן רכות וניתנות למעיכה בעזרת כף.

מסירים את הסיר מן האש, מעבירים את הפרי עם כף מחוררת לבלנדר ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה. זה בסדר אם ישארו פיסות קליפה קטנטנות שאינן טחונות. מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים את מי הורדים ומערבבים. מקררים את הסיר בתוך אמבט מי קרח עד שהתערובת קרה תוך כדי ערבוב מדי פעם.

כשהתערובת קרה מעבירים אותה לתבנית מלבנית (בערך בגודל 25*35 ס"מ), מכסים ומעבירים למקפיא לכשעתיים עד שהתערובת קופאת אך עדיין רכה למגע.

מקציפים את השמנת המתוקה עם שתי כפות סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוציאים את מחית הנקטרינות מן המקפיא, מערבבים אותה כדי לרכך אותה ומקפלים לתוכה את הקצפת תוך השארת פסים לבנים ליצירת שיוש.

מעבירים את התערובת לתבניות ארטיקים (אני מצאתי שהכי נוח לי לעשות את זה בעזרת שק זילוף), מסדרים מקלות ארטיקים ומקפיאים 6 שעות לפחות עד שמוכן.

הארטיקים נשמרים עד שבועיים במקפיא.

IMG_20170709_224715_089a