einatraz - הבלוג של עינת רז

סלט ירוק טעים להפליא

כשאכלתי את הסלט של יובל בפעם הראשונה היה ברור לי שהוא יככב אצלי בבלוג. זה כל כך בריא וטעים, אז למה שגם אתם לא תהנו?

עינת רז

10/07/2017


סלט ירוק 1

כשהודעתי ליובל קדוש שהם אצלנו ביום שישי לארוחת ערב עם החבר’ה מהריצה, הוא מיד סיפר לי על הסלט הירוק אותו הוא מתכנן להביא.
סיפרתי לו שכולנו משתדלים לאכול בריא (בכל זאת, רצים למחרת) ויובל אמר שזה בדיוק מתאים.
ההתלהבות שהייתה בקולו גרמה לי להבין שכנראה הסלט הזה יככב מתישהו בבלוג שלי ואחרי שטעמתי ממנו הבנתי למה הוא התלהב.

סלט שכולו על טהרת הירוקים, עם נגיעות של חמוציות ומיני גרעינים, כל כך טעים שזה הפך להיות “סלט הבית” גם אצלנו.

אז למה שלא תיהנו גם אתם?

וזה הולך ככה:

צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה (למי שלא אוהב כוסברה אפשר לוותר ולהכין 2 צרורות של פטרוזיליה)
צרור שמיר
4 גבעולים של בצל ירוק
חופן חמוציות
חופן שקדים מולבנים
חופן גרעיני דלעת
חופן גרעיני חמנייה
2-3 כפות שומשום
2 כפות שמן זית
2 כפות לימון
מלח
ואפשר להוסיף רבע כפית סוכר חום כהה

אופן ההכנה:

קוצצים את כל הירוקים. אפשר ידני עם סכין חדה ואפשר כמוני במעבד מזון שקוצץ דק (אין ספק שזה מהיר יותר ויוצא ממש נפלא) למעט הבצל ירוק אותו חתכתי ידנית.

קולים בתנור או במחבת (אין צורך בשמן!!) את השקדים, גרעיני הדלעת, גרעיני החמנייה ולקראת סיום להוסיף את השומשום.

מוסיפים לירוקים ומתבלים בשמן זית, לימון מלח וכפי שכתבתי אפשר להוסיף ממש טיפה סוכר חום.

בתאבון.