טארט מוזלי

שירלי נמש מכינה טארט מוזלי עם בסיס גרנולה, מלית יוגורט וטופ של פירות קיץ טריים. אפשר להמתיק עם דבש

חן שוקרון

02/08/2011


המוזלי הפציע בחיינו לפניי כמה שנים, וכיום נדמה שהוא חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר הישראלית.

אין  בית קפה או מסעדה ואפילו חנויות סמוכות לתחנות דלק שלא מציעות מנת מוזלי מרעננת לארוחת בוקר, או כנשנוש לדרך. המוזלי הישראלי הוא למעשה גרסא מתקדמת של המקור הגרמני. אצל הגרמנים אלו דגני בוקר העשויים שיבולת שועל המוגשים עם פירות טריים. בישראל הוספנו גם יוגורט, והפכנו את כל העניין לארוחה של ממש.

באופן אישי, מוזלי תמיד מזכיר לי את ימי ההריון האחרונים עם בני, בדיוק לפני 3 שנים, כשמזג האוויר התחיל להתלהט גם אז לקראת הקיץ. בימים ההם של בטן ענקית, אקלים חם וקצת כבדות ועצלנות, המוזלי היה האופצייה המועדפת עליי לארוחת צהריים. במקום להרחיק לכת עד לחדר האוכל במקום העבודה דאז, ולאכול את ארוחת הצהריים השגרתית והכבדה, נהגתי לקחת מהקפיטריה החלבית הסמוכה מנת מוזלי גדולה ועשירה שהשביעה אותי לזמן ממושך (או לפחות עד הנשנוש הבא).

לאחרונה הכנתי טארט עם מלית של יוגורט. כן, יוגורט פשוט שכולנו אוכלים לארוחת בוקר. הטארט יצאה מוצלח, קליל וטעים, אבל אני, כמו ישראלית טיפוסית, החלטתי לשכלל ולהפוך אותו מטארט יוגורט פשוט, לטארט מוזלי. ומה זה אומר טארט מוזלי? בבסיס - גרנולה, במלית - יוגורט רענן, ולציפוי ועיטור – שפע פירות קיץ טריים. מי שרוצה, יכול להמתיק גם במעט דבש. יצא טעים ומרענן, בדיוק כמו שמנת מוזלי צריכה להיות.

את בסיס הגרנולה מכינים בדומה לבסיס ביסקוויטים סטנדרטי, רק שאת מקומם של הביסקוויטים תופסת גרנולה. מומלץ אגב, להשתמש בגרנולה פשוטה ככל שניתן להשיג, עם מינימום תוספות. את הגרנולה טוחנים במעבד מזון. לא טוחנים עד דק, אלא משאירים קצת שבבים גסים, כדי להותיר אותה במרקם קראנצ'י ונגיס.

מוסיפים לגרנולה הגרוסה מעט קינמון, סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתבנית פאי מתפרקת. אופים אפייה קצרה ומצננים

את המלית מכינים בעיקר מיוגורט. אני השתמשתי ביוגורט יווני שהוא קצת עשיר יותר מיוגורט רגיל, אבל כל יוגורט פשוט שתבחרו יכול להתאים. כדי לייצב את המלית משתמשים בג'לטין, אבל רגע לפניי שכל הג'לטין-פובים סוגרים את המסך ופונים לעיסוק אחר, כמה מילות הרגעה – יש בטארט הזה כמות מינימלית של ג'לטין ואופן ההעבודה איתו כ"כ פשוט וקל הפעם, שממש אין ממה לחשוש

מפזרים את גרגרי הג'לטין מעל המים, ומאפשרים לג'לטין לספוח אליו את המים,  כ – 5 דקות בערך. בינתיים מערבבים את היוגורט עם הסוכר החום. גם אם גרגרי הסוכר לא מתמוססים מיד, אל דאגה, זה יקרה בהמשך


מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה. כשהשמנת מגיעה לרתיחה מסירים מהאש ומיד מוסיפים את תערובת הג'לטין, מערבבים עד שהג'לטין מתמוסס לחלוטין. דרך מסננת מוסיפים את השמנת המתוקה לתערובת היוגורט ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים מיד את התערובת על גבי הבסיס

מעבירים את הטארט להתייצבות בקירור, רצוי למשך לילה. לפניי ההגשה חותכים פירות טריים. מלון, ענבים, דובדבנים, נקטרינות, משמש ואפילו תמרים או צימוקים – הכל הולך. מעטרים את הטארט בפירות הטריים ומגישים

אפשר גם להמתיק במעט דבש

כלי הגשה לעוגה – "פסיפס" קניון עזריאלי, מודיעין

טארט מוזלי

לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

לבסיס -

300 גר' גרנולה (רצוי עם מינימום תוספות)

1/4 כוס (50 גר') סוכר

1/2 כפית קינמון

100 חמאה מומסת

למלית יוגורט -

1 כפית (5 גר') ג'לטין

2 כפות (30 מ"ל) מים

3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה

625 מ"ל (5 גביעים של 125 מ"ל) יוגורט יווני

1/3 כוס ועוד 1 כף (80 גר') סוכר חום

לציפוי ועיטור -

פירות טריים לפי בחירה אישית (לדוגמא – ענבים, נקטרינה, אפרסק, משמש, מלון, תמרים וצימוקים)

להכנת הבסיס -

במעבד מזון טוחנים את הגרנולה לפירורים גסים. מוסיפים את הסוכר, הקינמון והחמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בשכבה אחידה ודקה על גבי התבנית – דפנות ובסיס. מעבירים למקפיא ל – 20 דקות, בינתיים מחממים את התנור ל – 175 מעלות. מעבירים את הבסיס לאפייה הישר מהמקפיא, אופים כ – 12 דקות. מצננים לחלוטין.

להכנת המלית -

לקערית קטנה יוצקים את המים, מפזרים מעל את גרגרי הג'לטין ומניחים למשך כ – 5 דקות עד שהג'לטין סופח את המים. בינתיים מערבבים את היוגורט יחד עם הסוכר. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה, כשהשמנת מגיעה לרתיחה מסירים מהאש, מוסיפים מיד את הג'לטין התפוח ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של הג'לטין. מוסיפים את השמנת החמה אל היוגורט (רצוי להעביר דרך מסננת), מערבבים היטב. יוצקים מיד על גבי הבסיס. מעבירים לקירור למשך לילה.

להגשה -

חותכים את הפירות לפרוסות דקות או לקוביות, מפזרים על גבי המלית ומגישים מיד. אפשר להמתיק במעט דבש.

מתוך הבלוג של שירלי נמש מתוקים שלי