כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה - הבלוג של כל אחד יכול לבשל

סלט פסטה קיצי.

סלט פסטה נכנסת מתחת לקטגוריה, "בישלתי יותר מידיי, מה אני עושה עם השאריות?". יש לנו מתכונים נהדרים, שנולדו רק בגלל שהיה חבל לזרוק ....נשאר פסטה קרה מאתמול, אין בעיה מוסיפים לה עוד כמה מרכיבים, ובמקום להרגיש שחיממנו משהו ישן, אנחנו אוכלים מנה טרייה, חדשה ומפתיעה. כמובן שיש מנות שמרוב שהם צלחו, הם מזמן עזבו את […]

כל אחד יכול לבשל

25/05/2015


סלט פסטה נכנסת מתחת לקטגוריה, "בישלתי יותר מידיי, מה אני עושה עם השאריות?". יש לנו מתכונים נהדרים, שנולדו רק בגלל שהיה חבל לזרוק

סלט פסטה1

....נשאר פסטה קרה מאתמול, אין בעיה מוסיפים לה עוד כמה מרכיבים, ובמקום להרגיש שחיממנו משהו ישן, אנחנו אוכלים מנה טרייה, חדשה ומפתיעה. כמובן שיש מנות שמרוב שהם צלחו, הם מזמן עזבו את קטגורית אוכלים רק אם נשאר, וברב המקרים מבשלים פסטה במיוחד בשביל הסלט. המתכון הזה הוא אחד החביבים עליי, במיוחד לשבועות, הוא קליל, צבעוני, מלא בטעם, ויש בו המון מאפיינים ים תיכוניים, שמזכירים לנו שמיים וים כחולים

אני מאוד נהנית להכין סלט פסטה כשאני מארחת, זה קל. את כל ההכנות (כולל הרוטב) אפשר להכין מבעוד מועד, לשמור את כל המרכיבים בנפרד במקרר, ולפני ההגשה פשוט לערבב הכל יחד, ככה נהנים מלהיות עם האורחים, ובלי לחץ מיותר.
מצרכים:
½ חבילה פסטה מבושלת
1 בצל סגול, קצוץ

סלט פסטה2

2 כוסות עגבניות שרי, חצויות / 2 עגבניות גדולות, קצוצות

200 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
½ 1 כוס זיתים שחורים פרוסים
3 קישואים בינוניים פרוסים לרצועות
½ כוס פטרוזיליה
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון

2 שיניי שום כתושות
½ כפית מלחסלט פסטה3
½ כפית פלפל שחור
שמן לטיגון הקישואים
הכנה:
מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים את רצועות הקישוא. מוציאים ומניחים בצד.
בקערה בצד או בצנצנת מערבבים את מרכיבי הרוטב יחד.
מערבבים את הפסטה עם יתר מרכיבי הסלט, בעדינות, אנחנו לא רוצים למעוך את הגבינה. מוזגים את הרוטב מעל, ובתנועות עדינות מערבבים את הסלט לאיחוד טעמים.