meturlelet - הבלוג של Fanny Rabinovich

פנקייקס חומוס, עגבניות צלויות ויוגורט יווני

ארוחת ערב נטולת גלוטן, בהשראה הודית

Fanny Rabinovich

25/06/2017


chickpea1

אמאאאא, מה יש לאכול הערב? מה את מכינה לאכול? מה אוכלים היום?

ובכן ילדתי, אני בדיוק טורחת על ארוחת גורמה בת שבע מנות עיקריות עם שלוש מנות פתיחה, גזוז בטעמים שונים שמלווה כל מנה ושני קינוחים לסיומת.

אז זהו, שלא.

אבל מדי פעם שורה עליי המוזה ואני משתדלת לגוון את ארוחת הערב המורכבת מחביתה/ מקושקשת/ עין, ירקות חתוכים, גבינות ולחם, שם קוד ללא הזמנתי אוכל מבחוץ הערב, וטורחת להחביא את הירקות שנואי נפשך, הבצל והעלים הירוקים למיניהם, במטעמים אקזוטיים.

הפעם בהשראת המטבח ההודי, באדיבות עגבניות השרי שצעקו הצילו ממגירת הירקות במקרר ובעזרת גבינת השמנת על בסיס יוגורט יווני שקרצה לי ממקרר הגבינות בסופר נוצרה המנה הזו.

chickpea2

פנקייקס חומוס, עגבניות צלויות ויוגורט יווני (2 מנות):

המצרכים:

פנקייקס חומוס:

1 כוס קמח חומוס

1/4 1 כוסות מים

1 ביצה

1 כף שמן זית

3/4 כפית מלח

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

3/4 כפית אבקת אפיה

1/2 בצל סגול קצוץ דק

1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים דק

עגבניות צלויות:

10 עגבניות שרי

1 כף שמן זית

1 כף חומץ בלסמי (רצוי מצומצם אם יש)

מלח ופלפל לתיבול

להגשה:

4 כפות יוגורט יווני או גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני מדוללת במעט מים/חלב

כוסברה קצוצה דק

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל-250 מעלות.

בקערה מערבבים עגבניות שרי, שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל עד שהעגבניות מצופות מכל הכיוונים.

מעבירים את העגבניות לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים את העגבניות כ-15 עד 20 דקות.

מכבים את התנור ומשאירים את העגבניות בתוכו שישארו חמימות עד להגשה.

בזמן שהעגבניות נצלות מכינים את הפנקייקס.

בקערה מערבבים בעזרת מטרפה קמח חומוס עם 3/4 כוס מים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את חצי הכוס הנותרת ומערבבים היטב.

מוסיפים את הביצה והשמן וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.

מוסיפים את התבלינים, מלח, כורכום, כמון ואבקת אפיה וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.

מוסיפים את הבצל הסגול והכוסברה ומערבבים היטב.

נותנים לבלילה לנוח 10 דקות.

כשהתערובת מוכנה מניחים כמות של 1/4 כוס מהבלילה במחבת נון סטיק משומנת היטב למה ליצירת פנקייק בקוטר 10-12 ס"מ ומטגנים על אש בינונית. לאחר כדקה הופכים את הפנקייק וכאשר הוא זהוב מוציאים אותו מן המחבת. כך עד לסיום הבלילה. מתקבלים שמונה עד עשרה פנקייקים.

מחלקים את הפנקייקים בין שני כלי הגשה, מניחים עגבניות צלויות מעל ערימת הפנקייקס ויוגורט יווני או גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני, מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים.

chickpea3