כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה - הבלוג של כל אחד יכול לבשל

קציצות בקר בפול ירוק

תבשיל קציצות שמככב אצלי בבית בין אפריל למאי, קציצות בקר בפול ירוק, בחודשים אלו אפשר לקנות את הפול הירוק טרי, ולא רק במחלקת הקפואים. הטוניסאים מאמינים שהפול הוא סימן לשפע והצלחה, לכן נוהגים לאכול אותו באירועים משמחים. במצרים הפול נחשב למאכל לאומי, את הפלאפל המקורי ממצרים מכינים מפול, הם גם אוכלים פול לארוחת בוקר. ועוד […]

כל אחד יכול לבשל

10/05/2015


תבשיל קציצות שמככב אצלי בבית בין אפריל למאי, קציצות בקר בפול ירוק, בחודשים אלו אפשר לקנות את הפול הירוק טרי, ולא רק במחלקת הקפואים. הטוניסאים מאמינים שהפול הוא סימן לשפע והצלחה, לכן נוהגים לאכול אותו באירועים משמחים. במצרים הפול נחשב למאכל לאומי, את הפלאפל המקורי ממצרים מכינים מפול, הם גם אוכלים פול לארוחת בוקר. ועוד מדינה ששווה להזכיר, אתיופיה, שם לפול יש כל כך הרבה שימושים, הוא חלק מהדיאטה המותרת לכנסיה האורתודוקסית באתיופיה בזמן הצומות והפולחנים דתיים, מכינים ממנו סוג של סלט חריף, ומזטים שרק אותם מותר לאכול,גם בחגים, שמחות הוא חלק חשוב מהארוחה. באתיופיה גם נוהגים לטחון את הפול קציצות בפול1ולהשתמש בו כקמח להכנת סוג של לחם. אבל לפני הביקור ביבשת אפריקה, אני נשארת עוד קצת בבית ומכינה את הקציצות המפורסמות והאהובות בארץ.
מצרכים:
500 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
3 שיניי שום כתושות
½ 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור, ¼ כפית כמון, ¼ כפית כורכום, ¼ כפית בהרט, ¼ כפית פפריקה
לציפוי: 2 ביצים
1 כוס פירורי לחם
¼ כוס שמן
לרוטב:

¼ כוס שמן
1 בצל קצוץ
4 גבעולי סלרי, קוביותקציצות בפול3

2 עגבניות קוביות

4 שיניי שום, כתוש
500 גרם פול ירוק

1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה, ½ כפית כמון, ¼ כפית בהרט, ¼ כפית כורכום
½ 1 כוסות מים ( אם צריך אפשר להוסיף עוד)
הכנה:קציצות בפול4
הקציצות: לשים את כל מרכיבי הקציצות יחד, ומגלגלים כדורים בגודל פינגפונג, משטחים מעט ומניחים בצד, לאיחוד טעמים וחלבונים (למנוע מהקציצה להתפרק)
בקערה טורפים את הביצים. מחממים מחבת עם שמן לטיגון הקציצות, כל קציצה לפני טיגון עוברת באמבטיית ביצים ואז מצופים בפירורי לחם ולטיגון כ 2 דקות מכל צד.
על חום בינוני מחממים סיר רחב עם שמן, מטגנים את הבצל והסלרי, רק עד ריכוך, לא להשחים. מוסיפים את העגבניות שום ופול, ומטגנים כ5 דקות לריכוך שאר הירקות, מוסיפים את התבלינים, ומערבבים. מסדרים מעל את הקציצות בסיר (עדיף שכבה אחת) מוזגים את המים, הם צריכים להגיע עד ¾ הקציצה. מכסים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה- בינונית ומבשלים כשעה נוספת.