עוגת לימון-ריקוטה קלילה

הטעם, הניחוח, המרקם - כל אלה הופכים את עוגת הלימון הקלילה הזאת לעוגה מושלמת לחורף

אלונה זוהר

14/11/2018


מצרכים:

4  ביצים

 220 גרם סוכר

 1 לימון מגורד (או 2 ליים)

מיץ מלימון 1 (או משני ליים)

 100 סמ"ק שמן

250 גרם ריקוטה

80  גרם קורנפלור

 250 גרם קמח

שקית אבקת אפיה

לגלייז:

100 גרם אבקת סוכר

2 כפיות מיץ לימון

אופן ההכנה:

להקציף 4 ביצים שלמות עם הסוכר, עד קבלת הקצפה בהירה ותפוחה.

להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את השמן עד איחוד עם המסה המוקצפת.

להוסיף גבינת ריקוטה, גרידת לימון, מיץ לימון ולהקציף יחד. להוסיף קורנפלור, אבקת אפיה וקמח.

לערבב יחד עד איחוד עם שאר החומרים.

להעביר לתבנית משומנת ולאפות בחום של 180 מעלות, למשך 35-45 דקות.

לצנן ולהפוך על צלחת הגשה.

לערבב את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון ולצקת על העוגה.

בתיאבון