יותר קל עם פחות משקל – דלית אביטל - הבלוג של Dalit Avital

סלט משמין או מרזה?

מי חושב שסלט הוא מאכל תמים? מתי הסלט תומך בירידה במשקל? מתי לא?

Dalit Avital

25/04/2013


סלט  משמן או מרזה? מה דעתכם?

מי חושב שסלט הוא מאכל תמים?

בסטטוס הקודם ששאלתי האם סלט משמין או מרזה כתבה לירן שאין אוכל מרזה.

ואכן צדקה ב 100%. כשמדברים על אוכל מרזה או משמין בעצם מדברים על מזון

התומך את הירדה במשקל, כי הוא עתיר סיבים ודל קלוריות או מזון שתומך בעליה

במשקל היא הוא דל סיבים ועתיר קלוריות

מאחר והדיון הוא סביב הסלט ויש איזה תפיסה שאומרת שסלט הוא מאכל "דיאטטי"

בואו נבדוק האם זה נכון?

אם נסתכל על חומר הגלם של הסלט – ירקות, לפני שהוספנו תוספים ברור לגמרי

שיש לנו כאן אוכל תומך ירידה במשקל.

הירקות עשירים בסיבים, דלי קלוריות והערך התזונתי שלהם גבוהה.

מה שאנחנו מכניסים לסלט, מהרגע שהירקות חתוכים הוא הגורם שיהפוך את הסלט

לתומך ירידה במשקל או תומך עליה במשקל.

למשל:

אם נטבל את הסלט במעט מלח, פלפל ומיץ לימון – אחלה סלט תומך ירידה במשקל

רוצים להוסיף שמן?

ככמות השמן שאתם מוסיפים, כך הסלט פחות תומך ירידה במשקל.

לכן – רצוי וכדאי למדוד בכף או כפית את כמות השמן שאתם מכניסים לסלט.

זכרו, שמן (כולל שמן זית) לא בריאים בכלל. שמן היא מיצוי השמן שבפרי מכמות אדירה

של פרי. עדיף לאכול זיתים מלשתות שמן זית.

עדיף לטבל את הסלט עם כף טחינה גולמית מלאה (בעלת ערך תזונתי גבוה) מאשר בשמן.

רוצים להוסיף תירס? אבוקדו? אפונה? תפוחי אדמה וכו'

אופסס – כל אלה מעלים את רמת הסוכר בדם ואת החשב לאכול פחמימות במשך

היום

רוצים להוסיף אגוזים וגרעינים?

אם אתם מוסיפים כמובן שעליהם להיות טבעיים (ההיפך מקלויים), ובמידה מאחר

והם עתירי סיבים מצד אחד אך גם עתירי קלוריות ושמן מאידך...

רוצים להוסיף רטבים?

ברטבים המוכנים וגם באלה שאנחנו מכינים (אם כי פחות) יש ימבה שמן, סוכר, מלח

בכמות מסחרית – עדיף לבחור במיץ לימון, מלח ופלפל גג כפית שמן

בא לכם להתפנן ואתם מכניסים פירות יבשים כמו חמוציות למשל?

בפירות יבשים כמות מסחרית של סוכר, התחליף לפירות יבשים יהיה תמיד פרי טרי

אבל גם כאן לא להפוך את זה להרגל. פירות לחוד וירקות לחוד.

חברים יקרים סלט הוא חובה לאלה הרוצים לרדת במשקל ולמי שבמשקל האידיאלי שלו

ולמי שאף פעם לא היה בעודף משקל של 1/2 קילו. תפריט עתיר ירקות חשוב יותר

מבשר, חלב וכו'.

אבל כאשר אנחנו מכינים סלט בוא נעצור לרגע ונכניס פנימה כמה שפחות חומרים

שתומכים בעליה במשקל.