שילת לנדנברג - הבלוג של Shilat Landenberg

סלט סלרי שמשדרג כל ארוחה

גם לכם אמרו כשהייתם קטנים שאם תאכלו גזר לא תצטרכו משקפיים? סלט זה MUST מאז שאני קטנה אצלנו בבית סלט קצוץ היה בכל ארוחה, לאבא שלי זכרונו לברכה היתה סבלנות להכין סלט ערבי קצוץ דק דק, מתובל בדיוק במידה כך שלא היה סיכוי שיש מישהו שיגיד "לא בא לי", אחרי שהוא נפטר אמא שלי ניסתה […]

Shilat Landenberg

24/02/2017


גם לכם אמרו כשהייתם קטנים שאם תאכלו גזר לא תצטרכו משקפיים?

סלט זה MUST

מאז שאני קטנה אצלנו בבית סלט קצוץ היה בכל ארוחה, לאבא שלי זכרונו לברכה היתה סבלנות להכין סלט ערבי קצוץ דק דק, מתובל בדיוק במידה כך שלא היה סיכוי שיש מישהו שיגיד "לא בא לי", אחרי שהוא נפטר אמא שלי ניסתה להמשיך את מסורת הכנת הסלט בכל ארוחה, אצלה זה היה נראה כאילו לקחה עגבניה ומלפפון חתכה לארבע חלקים ושמה בקערה וככה לדעתי המציאו את מה שנקרא "סלט גס" בלשון המעטה.

עם הזמן לימדנו את אמא שלי שגם סלט ירוק זה לא נורא ומוכרים בסופר שקיות ירוקים מוכנות שצריך רק לשים בקערה.

אם יש משהו שאני מודה עליו בחיי זה שלפחות מגיל קטן אני מכינה לילדים שלי סלט ירקות בכל ארוחה וזה אפילו הצליח לי כי הם ממש אוהבים ואפילו במקדונלד לפעמים מוותרים על הצ'יפס בתמורה לסלט ירקות.

כשאני מארחת יש אצלי על השולחן תמיד המון סלטים, בעיניי זאת ארוחה בפני עצמה אז החלטתי הפעם שזאת הזדמנות נפלאה לשתף גם אותכם במתכון אחד ומיוחד.

לראשונה אכלתי אותו לפני כמה שנים אצל אלזה המלכה ועם הזמן המתכון קצת השתנה והנה לכם התוצאה

 סלט הפתעה

אז הסופ"ש אתם מארחים או מתארחים? תכינו/תביאו סלט סלרי שכולם מתפעלים:

הוא קליל להכנה, נראה נפלא, מתאים לכל סוג של ארוחה בכל שעות היממה (חמין, ברביקיו, פיקניק, ברנץ)  ואם אתם מוזמנים רוב הסיכויים שאתם היחידים שתביאו כזה סלט הפתעה.

מה:

חבילה עלי סלרי טרי

חבילה (200 גרם) חמוציות מסוכרות

חבילה (200 גרם) אגוזי קשיו קלויים

כמה:

רבע כוס שמן

3 כפות מיץ לימון

3 כפות סילאן

3 כפות חומץ

3 כפות חומץ בלסמי

שן שום של דורות

כף גדושה חרדל דיזון

מלח

פלפל שחור גרוס

תכלס:

חותכים את כל החבילה של הסלרי (כן גם את העלים) לחתיכות ברוחב אצבע , מוסיפים את החמוציות ואגוזי הקשיו ומערבבים.

שמים בקופסא שאפשר לסגור את כל החומרים למרינדה ומנערים טוב טוב.

חצי שעה לפני ההגשה שופכים את הרוטב ומערבבים טוב.

ואם קרה נס ולא חיסלו את כל הקערה, את תזרקו, תשמרו בקופסא סגורה, גם למחרת זה טעים נורא!

אז השיעור הרביעי בקורס בישול התמקד הפעם במרקים, וגם שם המוטיב החוזר היה ירקות מכל מיני סוגים.

ירקות זה החיים

שיהיה שבוע נפלא