הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

עוגת גבינה אפויה עם פירות יער

עוגת גבינה אפויה, קלה ומהירה להכנה, בשילוב פירות יער אדומים.

מירב מלמד

28/04/2014


עוגת גבינה אפויה 010_640x426 (1)

 

עוגות גבינה הן במקום הראשון מבחינתי.

אוהבת אותן כל כך בכל הצורות, המרקמים, התבניות והתוספות. הפעם החלטתי ללכת על עוגה קלה מאד ופשוטה שתתאים במיוחד לכל מי שאוהב מתכונים מהירים וקלים, כמו כן בעוגה הזו טעם הגבינה איננו דומיננטי אלא יותר כמו קול שני, משתלב נהדר עם פירות יער אדומים וטעימים.

את העוגה הזו הכנתי במיוחד לבראנץ' סלונה הנפלא והטעים שהתקיים בביתה של האחת והיחידה- לייזה פאנלים. יום ראשון בשבוע, אוסף מכובד של בלוגרי אוכל מסלונה מתקבצים בסלון מואר אחד עם הרבה הרבה מטעמים שמילאו לנו את הצלחות בשמחה ובששון. היה נפלא והשאיר טעם לעוד.

החומרים

לתבנית אינגלייש 35 ס"מ

2 ביצים

1.5 כוסות קמח (210 גרם)

1 גביע גבינת נפוליאון 16%

1 גביע דנונה טבעי 1.5%

קליפת לימון

1 כפית תמצית וניל

100 גרם חמאה

1 כפית אפייה

3 כפות קורנפלור

1 כוס סוכר

כוס פירות יער אדומים (אני קונה תמיד את החבילות הקפואות)

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים את התבנית

2. בקערת המיקסר מערבלים את החמאה והסוכר לקרם חלק, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ואת כל שאר החומרים למעט הגבינות. מערבלים לתערובת חלקה

3. מוסיפים את הגבינות וממשיכים לערבל לעוד 2 דק'. מכבים את המיקסר, מוסיפים את הפירות האדומים ומערבבים ידנית עד לאיחוד.

4. משטחים לתבנית ואופים כ- 50 דק' לערך, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה, יוצא עם מעט פירורים.

*בימים חמים מומלץ לשמור את העוגה במקרר

עוגת גבינה אפויה 007_640x426

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוגת גבינה אפויה 004_640x426

 

עוגת גבינה אפויה 011_640x426

 

לעוד מתכונים נפלאים מתוך בראנץ' סלונה הגדול לחצו כאן