עוגת שוקולד ותותים חגיגית
העוגה החגיגית של לבנה רוסטי מקהילת רגע מתוק. רכה, טעימה, מרשימה ושווה כל רגע של השקעה
11/02/2019
המתכון של לבנה רוסטי היא הזוכה באתגר השבועי, עוגת שוקולד ותותים שנאפתה לכבוד יום המשפחה. רוצות גם לזכות?
הצטרפו לקהילת רגע מתוק בפייסבוק
5 ביצים מופרדות (L)
250 גר' סוכר (1+1/4 כוס)
250 גר' שוקולד מריר עלית
2 כפיות נס קפה
200 גר' חמאה או 3/4 כוס שמן
100 גר' אגוזים קצוצים גס
5 כפות פירורי לחם לא מתובלים
1/2 שמנת להקצפה
125גר' שוקולד פרה מריר (או חלב לפי הטעם)
לחמם את השמנת, להמיס לתוכה את השוקולד ולקרר
להמיס שוקולד וחמאה ולקרר מעט. להוסיף נס קפה וחלמונים ולערבב היטב.
בקערה נפרדת להקציף חלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף לקצף יציב
לקפל פנימה את השוקולד, את האגוזים ופירורי הלחם
לשים בתבנית משומנת שפיזרנו עליה פירורי לחם
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כחצי שעה, להקפיד לא לייבש יתר על המידה ולקרר
לצפות את העוגה בגנאש השוקולד ולקשט בתותים שנטבלו בשוקולד מומס
.
.