RedHead - הבלוג של redhead

עוג ולא מלך הבשן...

מניחה שאם אני פותחת את הנושא הזה כאן...זה כבר לא יוכל להיות יותר סוד... כן, מזה חודש אני שומרת את זה לעצמי, מנסה להימנע מלפרסם זאת, שחס וחלילה ידעו.. אז, אני לא יכולה לשמור זאת יותר, אני חייבת לחשוף זאת... התחלתי לשתות בירה.. עד לא מזמן לא שתיתי בירה, תשובתי לכך היתה דיי פשוטה, לא […]

redhead

07/08/2013


מניחה שאם אני פותחת את הנושא הזה כאן...זה כבר לא יוכל להיות יותר סוד...

כן, מזה חודש אני שומרת את זה לעצמי, מנסה להימנע מלפרסם זאת, שחס וחלילה ידעו..

אז, אני לא יכולה לשמור זאת יותר, אני חייבת לחשוף זאת... התחלתי לשתות בירה..

עד לא מזמן לא שתיתי בירה, תשובתי לכך היתה דיי פשוטה, לא אהבתי את הטעם. כל בירה שניסיתי היתה לי פשוט לא טעימה, בלשון המעטה.

ואז זה קרה... אירוע טעימות אקסלוסיבי לעיתונאים של בירה קייצית חדשה: "עוג אייל קייצי" של מבשלת הגולן, שם נחשפתי לראשונה לבירה שנגעה ללבי, או יותר נכון לחיכי.

עוג אייל קייצי היא הבירה החמישית תחת המותג "עוג" והיא בירה טרייה בסגנון IPA , תוצרת מבשלת הגולן.

מהי מבשלת הגולן? זוהי מבשלת בירה מרמת הגולן המתמחה ביצירת בירות אייל ולאגר ייחודיות, כל הבירות טריות ומיוצרות בעבודת יד ובכמויות קטנות, חומרי הגלם שלהם נבחרים בקפידה ותהליך ההכנה שלהם מבוקר באופן אישי.

למבשלה סידרה קבועה בשם "בזלת", ולה 4 בירות (בזלת פילזנר, בזלת אייל ענברי, בזלת חיטה ובזלת דאבל בוק) ופעמיים בשנה (חורף וקיץ) יוצאת המבשלה עם בירה עונתית, ייחודית ובמהדורה מוגבלת.
הפעם, החליטו במבשלה לצאת במהדורה קייצית מיוחדת עם בירה בניחוח פירות טרופים.

מה שהיה מדהים בבירה הזאת בעייני, היא הקלילות והנעימות אשר עוטפות את חלל הפה... בירה מרעננת אשר יורדת חלק במורד הגרון, בניגוד לבירות אחרות, שהן כבדות יותר, מרירות יותר ודומיננטיות יותר.

המפתיע הוא, שדווקא אני, שאוהבת לשתות משקאות חריפים שונים כגון יין, וויסקי, קוניאק, מוצאת את עצמי דווקא מתענגת מטעם אוורירי של בירה זאת. שאחוז האלכוהול בה הוא 4.8%.  בירה קייצית באווירה נונשלנטית

את הבירה מומולץ להשאיר כמה דקות מחוץ למקרר לפני ששותים,  לאחר שהבירה מתחממת קלות, טעמה אף משתפר. (טמפרטורה מומלצת: 8 מעלות)

את הבירה ניתן למצוא בחנויות וברים נבחרים.

בחודשי הקיץ הלוהטים, אם זה לצד ארוחה כבדה או לצד פיצוחים, כדאי להתענג בבירת עוג- אשר תשלים את האווירה בצורה מושלמת.

הכי חשוב לציין שמאותו רגע בו התנסיתי בבירת עוג, ניפתח לי התאבון, ואף גיליתי בירות נוספות, ייחודיות אף הן שקסמו, לא ניתן לעצור את הרכבת הנוסעת :-)