פיסות מהחיים - הבלוג של   אביגייל פולק כהן

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

עוגת קרמבו שתמתיק את ההמתנה לבוא הסתיו והקרמבו.

  אביגייל פולק כהן

05/09/2012


כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו.

נחליאלי וקרמבו.

כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את הניירות המבריקים האלה של הקרמבו בחום וכחול במוקה ווניל.

הנחליאלי עוד לא הגיע וקרמבו עדיין אין אבל גירסה ביתית שלו תמיד אפשר להכין.

עוגת קרמבו מוכרת כמעט לכולנו. קלת הכנה,מרשימה ו...טעימה.

לתחתית:

תבנית 24 קפיצית משומנת ומקומחת.

לחמם תנור ל 170 מעלות

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

1כף קמח תופח (או כף קמח רגיל+כפית אבקת אפיה) כן, רק כף קמח

3 כפות קקאו

להקציף היטב את החלבונים עם הסוכר.

להוריד את מהירות ההקצפה ולהוסיף את החלמונים.

להוסיף את הקמח והקקאו ולערבב  קלות עד להטמעה.

לאפות כ-20 דק'.

להוציא את העוגה ולצנן.

בינתיים נכין את הקרם:

1 שמנת מתוקה

1 פודינג וניל

1 כוס חלב

לקבלת טעם של קפוצ'ינו להוסיף כפית שטוחה נס קפה לא מגורען.

להקציף היטב את החומרים עד קבלת קרם יציב.

למרוח על התחתית ולהכניס למקפיא לחצי שעה.

להכנת ציפוי שוקולד:

בסיר קטן לשים :

2 כפות קקאו

3  כפות סוכר

5-6 כפות מיים.

להביא לרתיחה על אש קטנה.

להוריד מהאש ולהוסיף 50 גר' מחמאה/חמאה ולערבב עד המסתה.

להניח לצינון של 10 דק' ולאחר מכן לצקת על הקרם.

מומלץ להכין את העוגה כ-5-6 שעות לפני ההגשה.

עוד מתכונים,ביקורת מסעדות וחדשות אוכל תמצאו בעמוד סלונה אוכל בפייסבוק