daphnalewis - הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

בצק פילו

תענוג צרוף שעושה רעש עם כל ביס וביס

קוקיה - אפיה ללא גלוטן

26/07/2016


תתפלאו, אבל גם ללא גלוטן אפשר להנות מהבצק המדהים הזה.

שכבות שכבות של קריספיות מדהימה....

מתאים כסיגרים, סמוסה ומאפים.

מתכון ששווה לנסות!

בצק פילו

בצק פילו

 חומרים:

450 ג׳ - קמח רגיל ללא גלוטן

1 כפית - מלח

450 מ״ל - מים פושרים

110 ג׳ - שמן זית

110 ג׳ - חמאה קרה מאוד

חמאה מומסת להברשה

 

הכנה:

1. לנפות מלח וקמח לתוך מערבל מזון (פוד פרוססור)

2. להוסיף מים ושמן זית ולערבל עד קבלת גוש בצק שנפרד מהדפנות

3. לקמח משטח עבודה עם קמח ללא גלוטן (והפעם - לא להתקמצן! שכבה טובה בלי בושה)

4. לרדד את הבצק לעובי של 5 מילימטר

5. לגרד כף של חמאה מעל הבצק המרודד, לקפל שליש אחד לאמצע ואת השליש השני על הבצק (כמו קיפול של בצק עלים)

6. לרדד שוב את הבצק לעובי של 5 מילימטר ולגרד עוד כף של חמאה מעל הבצק.

7. לקפל את הבצק שוב לשלוש ולרדד למשטח דק (לא לפחד לפזר קמח מעל אם הבצק דביק)

8. בשלב הזה, אתם אמורים ״לראות״ דרך הבצק מרוב שהוא שקוף.

9. לסיים בגירוד החמאה שנותרה

10. לכסות את הבצק במגבת לחה עד השימוש.

11. לפני המילוי - לחלק את הבצק המרודד דק לארבע דפים, (אפשר ליותר אם רוצים מאפה קטן יותר) למרוח בחמאה מומסת, למלא במלית עלפ״י טעמכם

12. לפני האפיה, לא לשכוח למרוח חמאה מומסת על השכבה העליונה של הבצק

 

בתאבון!