yamitelhades - הבלוג של yamitelhades

חטיפי פוטטוס צ'יפס בטטה אפויים בתנור, לארוחת ערב קלילה וטעימה

נשנושי פוטטוס צ'יפס אפוי, כל שנשאר זה ללקק את האצבעות...

yamitelhades

03/05/2014


דד

המצרכים:

6-7 תפוח אדמה בינוניים (משתנה עם כמות הסועדים)

2-3 בטטה

4-5 שיני שום

עלי רוזמרין

שמן זית

אופן ההכנה:

23

ראשית, יש לבשל את התפו"א עד ריכוך, אך לא להגיע למצב של בישול לחלוטין.

לאחר שאלו התרככו במעט , פורסים את התפו"א והבטטה פלחים ומניחים על התבנית, מומלץ לשמן מעט את התבנית בשמן זית על מנת שלא יידבקו.

לאחר הסידור  בתבנית, מכינים תערובת תבלינים: פלפל שחור גרוס, מלח גרוס, שיני שום כתושים, אגוז מוסקט מגורד ושמן זית.

מושחים את התפו"א והבטטה, מכל הצדדים ולבסוף מפזרים מעל את עלי הרוזמרין.

השילוב של השום עם הרוזמרין, מפיץ ריח פשוט נפלא.334

מחממים תנור על חום גבוה, ולאחר שזה התחמם, מכניסים כ25-30 דק'.

לאחר 20 דק', יש להפוך על מנת לאפות את התחתית ולהביא למצב של קריספי.

העליתי כאן הצעה לאופן הגשה שדיי מזכיר סגנון חופשי על הבר עם אופציות למטבלים כגון: מיונז, צ'ילי, קטשופ לצד תירס גמדי ולבבות דקל...

תהנו 3>

תמונה 1 (4)

תמונה 3 (4)