חופשה - הבלוג של אילאיל קופלר

דייט בשוק הפליאו

"מה זה הרוטב הזה?" שאלתי את המוכר בדוכן הבשר של מרינדו בשוק הפליאו שהיינו בו אתמול במתחם התחנה בתל אביב. הוא הושיט לי ולרוני צלחת עם נתח אנטריקוט טרי ובטטה צלוייה ואמר: "שומן. הרוטב הזה הוא פשוט שומן". התוודעתי לתזונת הפליאו לפני כשנתיים כשבחור שעבד איתי התחיל להביא קופסאות עם בשר לארוחת בוקר. בזמן שכל הצוות שלנו […]

אילאיל קופלר

16/01/2016


"מה זה הרוטב הזה?" שאלתי את המוכר בדוכן הבשר של מרינדו בשוק הפליאו שהיינו בו אתמול במתחם התחנה בתל אביב. הוא הושיט לי ולרוני צלחת עם נתח אנטריקוט טרי ובטטה צלוייה ואמר: "שומן. הרוטב הזה הוא פשוט שומן".

התוודעתי לתזונת הפליאו לפני כשנתיים כשבחור שעבד איתי התחיל להביא קופסאות עם בשר לארוחת בוקר. בזמן שכל הצוות שלנו אכל עוגיות, לחמים, עוגות ועוד קצת ממתקים במהלך יום העבודה, הוא אכל אסאדו. הייתי בטוחה שהוא משוגע. אז עוד לא היו בישראל קבוצות פייסבוק עם עשרות אלפי חברים וחברות בתזונה הזו וכל מי שהכרתי הייתה טבעונית. מסביבי פרחו סיפורי הצלחה של טופו, שעועיות מש מונבטות ולחם מלא מכוסמין או שיפון. ואז מגיע מישהו שאומר לי שפסטה מקמח מלא זה לא בריא וחמאה זה כן. הייתי כל כך מבולבלת שהחלטתי לחקור את העניין.

12376814_10153899797381804_1570461469039171450_n

נכנסתי לאינטרנט וגיליתי שהבחור מהעבודה שלי הוא לא המשוגע היחיד ושיכול להיות שכל מה שידעתי עד כה על בריאות נתון לפרשנות. הזמנתי ספרים מחו"ל ששכנעו אותי שאני מכורה לסוכר וקמח. קראתי על היתרונות של הפקת אנרגיה משומן. הבנתי שעדיף שכשאני חוזרת רעבה מאימונים אוכל ביצים וטונה ולא ביסלי ובמבה. הבנתי שהגיע הזמן לזרוק את כל הממתקים ולהתחיל לבשל. עשיתי פליאו במשך חצי שנה ואז הפסקתי.

12417948_10153899797566804_7796110368789738314_n

השנה החלטתי לחזור לתזונת הפליאו ופתאום הבנתי שבשנה שבה חזרתי לאכול שטויות עולם הפליאו השתנה לגמרי. פתאום נהיו המון קבוצות פייסבוק, הרבה נשים נכנסו לתמונה ומהוות קבוצת תמיכה זו לזו, עד לפני שנתיים ראיתי בעיקר גברים מדברים על פליאו בפייסבוק. נהיו סדנאות אפייה, הרבה יותר מוצרים נגישים בסופר ובחנויות טבע בארץ. פתאום כשאני אומרת  "פליאו" יש כמה אנשים שמבינים על מה אני מדברת. זו חוויה שונה של קהילה והבנה שאולי בסיבוב התזונתי הזה שלי, הרבה פחות קשה.

אז החלטתי שהפעם אני מתמידה וכבר כמעט חצי שנה אני לוקחת לעבודה בבית הספר אוכל מבושל, ירקות, פירות, ביצים, מאפי פליאו. אני כמעט ולא טועמת מקינוחים עתירי סוכר וקמח כי אני יודעת שיש אפשרויות אחרות ולמדתי להכין עוגות מדהימות מחומרים כמו קמח שקדים וקמח קוקוס.

ואז, לפני שבועיים, אני ורוני החלטנו שהגיע הזמן לתת צ'אנס לשווקי הפליאו. נסענו בתחילה לשוק שרונה בכפר סבא ואתמול לשוק במתחם התחנה התל אביבי. גילינו גן עדן של טעמים! הסתובבנו בין דוכני שוקולד מריר, זיתים, גבינות, בשר, פירות, ברד, אינג'ירה ופיצות. טעמנו עוד ועוד וקנינו הבייתה דברים שבטח יסתיימו ביומיים הקרובים...

 

החלטנו שמעכשיו, זה הדייט החודשי שלנו, להכנס קצת לבועה של מוצרים איכותיים וטעימים. "שמת לב שכולם מחייכים כאן?" שאלתי את רוני והיא סיכמה: "בטח, פליאו זה שמח". 

12565468_10153899796666804_8527342178772106821_n