אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

פסטה פוטנסקה

פסטה מהירת הכנה מהמטבח האיטלקי, מלאת טעמים וחן

אלונה זוהר

02/02/2015


פוטנה באיטלקית היא יצאנית, ומכאן שמה של המנה המושחתת. בנאפולי עסקי היצאניות פרחו בתוך מה שנקראו "בתים סגורים". בבתים החלונות היו תמיד מוגפים כדי שהעוברים ושבים ברחוב לא יראו את הנעשה בפנים והנערות לא תדענה אם זה יום או לילה בחוץ.
הנערות לא הורשו לצאת מפתח הבית אבל קיבלו אספקה שוטפת מנער שליחויות שהיה מתרוצץ בין החנויות, ואוסף מכל הבא ליד. דבר לא נחסך מהן ובעיקר לא אוכל. הן היו מבשלות בין לקוח אחד לשני דברים מזינים מכל מה שהיה להן במטבח, בישול מהיר וזריז שלא לקח זמן ממושך. וכך נולדה הפסטה פוטנסקה.

DSC_0935למצרכים:

1 חבילת פסטה (במקרה שלי פרפרים) מבושלת לפי הוראות יצרן

8 פילטים של אנשובי

50 גרם זיתי קלמטה מגולענים חצויים

4 שיני שום כתושות

1/2 ק"ג עגבניות שרי (חתוכות ל-4)

גבינת פרמזן / גבינת פטה - לפי בחירה

1/3 כוס שמן זית

להכנה:

לחמם את השמן זית במחבת. להוסיף את הפילטים ולטגן אותם עד שיימסו. להוסיף את השום ולערבב. להוסיף את העגבניות ולערבב. להוסיף את הזיתים ולערבב הכל יחד. לטגן יחד 5 דקות. להוסיף פנימה את הפסטה ולערבב כך שהפסטה תהיה מצופה כולה ברוטב ומיצי העגבנייה.

לשים בצלחת הגשה לפזר מעל גבינת פרמזן מגורדת או פטה ו.....לאכול :) בתאבון

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב