בוקר של שלוש זריחות - הבלוג של חגית סימן-טוב - חשיבה אופטימית אפקטיבית

ההתחלה החדשה שלי

שנייה לפני ראש שנת הע"ז, וקצת לפני שאני בת 53, יש לי תחושה שסוף סוף מצאתי את הדבר הבא שאני רוצה לעשות. לעשות ולהתלהב. להתלהב מחדש. לארח ולכתוב. לפני כמה חודשים הכרזתי חגיגית על פתיחתה של הטאראטוריה הטבעונית שלי שי וחגית, וכמובן שפתחתי לה דף בפייסבוק. אירחנו כבר פעם אחת, אירוח גדול, 12 אנשים ועוד […]

חגית סימן-טוב - חשיבה אופטימית אפקטיבית

29/09/2016


שנייה לפני ראש שנת הע"ז,
וקצת לפני שאני בת 53, יש לי תחושה שסוף סוף מצאתי את הדבר הבא שאני רוצה לעשות.
לעשות ולהתלהב. להתלהב מחדש.
לארח ולכתוב.

לפני כמה חודשים הכרזתי חגיגית על פתיחתה של הטאראטוריה הטבעונית שלי שי וחגית,
וכמובן שפתחתי לה דף בפייסבוק.
אירחנו כבר פעם אחת, אירוח גדול, 12 אנשים ועוד 2 , אנחנו והיה נעים,
וטעים. וברגע של שקט, כשהסתכלתי על הכול ועל כולם מהצד שלי של השולחן והרגשתי- אושר.
האורחים שבאו אלינו, לבית שלנו, לאכול מהאוכל שהכנו עבורם, לשבת יחד, ואני מרגישה שזה הצליח!
האוירה נעימה ורגועה. הכל על השולחן, אז גם אנחנו יושבים ואוכלים וגם אנחנו נהנים.

מאז אותו ערב שישי הכרזתי מול אנשים שונים על הטאראטוריה, אבל זו, עדיין לא המריאה.
היו כבר שני ניסיונות. האחד התפקשש, בגללי, ולשני לא הצלחתי להביא אנשים,
(2-3 ואולי אפילו 1, אני לא יודעת. גם אחד יכול להיות לי נהדר.
שאהיה לבשל, ונהנה לשבת יחד, כמו שקרה והזדמן לנו ביפן.
זה היה מיקרי, ומתוק ופשוט וכנראה טעים.

השראה שניה, תוכנית בישול שאני רואה לפעמים בערוץ האוכל,
וערוץ האוכל יש רק בקאנטרי כי בבית יש לנו רק מעט ערוצי HOT.

ארטיק פירות יער וקשיו ומעט סילאן. בתבנית ארטיקים של איקאה. וסיטסט על מתכון מ'על השולחן'.

ארטיק פירות יער וקשיו ומעט סילאן. בתבנית ארטיקים של איקאה. וסיטסט על מתכון מ'על השולחן'.

ובתוכנית הבישול הזו, בשלנית אנגליה/ שפית?
מבשלת במטבחה הפריזאי הקטנטן לזוג שיבוא בערב. והיא מספרת לי, הצופה,
שאורחיה אומרים שהתור למסעדה שלה הוא הארוך ביותר בפריס, כי זה רק שניים ובוודאי לא בכל יום.
וראיתי כמה מעט צריך והרגשתי שאותי זה ישמח, לפחות.

עדיין לא דחפתי אותה מספיק, ולה לא היתה לה הזדמנות לצבור מומנטום ואוהדים.
זמן הוא תהליך שלי. אתגר שאני צריכה ללמוד ולהפנים. בשפה של התנהגות זו סבלנות.

אתאמן על סבלנות ואקדיש את הזמן לכתיבה על התפתחותה של הטאראטוריה בבלוג המתחדש.
פעם פעמיים בשבוע יהיה מרק, עם לחם וממרחים.
מה שאנחנו מכינים הוא פשוט וטעים כל כך.
לחם שאור, רובו מכוסמין (אורגני), וקצת ממרחים, טחינה סגולה, פסטו ירוק, למשל.
אכין סיר של מרק, או שני סירים,
ואנשים וטבעונים מהסביבה יבואו. ישבו, יאכלו, ידברו, יפגשו, יהנו.
וישאלו- מתי הפעם הבאה?

תשלום? קודם תבואו.