yaelis - הבלוג של yaelis

סדנה בקצב לטיני...

רוצים לטעום קצת ממה שאני טעמתי בסדנת בישול לטינית?! מוזמנים. על קצה המזלג מסדנת בישול לטינית בסטודיו לבישול - המרכז לחוויה קולינרית, בן-אביגדור 18, תל-אביב

yaelis

04/07/2013


מתחשק לכם להרגיש קצת דרום אמריקה? ללמוד להכין לעצמכם אמפנדס במילוי טונה ספייסי או למזוג קוקטייל מוחיטו לימון קר מהסוג הממכר?

אז עכשיו יש איפה ללמוד להכין זאת לגמרי בעצמכם.

התארחתי בסדנת בשרים לטינית בסטודיו לבישול - המרכז לחוויה קולינרית, ונהנתי להתחבר לטעמים חדשים.

את הסדנה העביר השף זיו שטיינברג, בוגר תדמור, שעבד בעברו במסעדות: "סבסטיאן", "אודאון", "טורקיז" ובקייטרינג "קטלית".

בתמונה: השף זיו שטיינברג בתחילת הסדנה

הסדנה היתה מעשית. זיו סיפר לנו מהו התפריט הלטיני שנכין ביחד, ואחרי שהתחלקנו לקבוצות, כל קבוצה קבלה מתכון למנה שהיה עליה להכין.

ומגוון המנות היה פיקנטי ומאתגר:

דג סלמון וסביצ'ה דג דניס.

הסביצ'ה תובל בפלפלים אדומים טריים חריפים, כוסברה, שמן זית, לימון ובצל סגול.

בתמונה: סביצ'ה דג סלמון בעיטור פלפל חריף ואבוקדו

אמפנדס - כיסוני בצק אפויים במגוון אפשרויות מילוי

למדנו להכין וללוש  את הבצק הייחודי לכיסוני הבצק הנפלאים האלה.

בהכנת הבצק אני התנסתי, והכנתי כמות בצק כפולה: אחת למילוי בשר - בשר בקר טחון בתיבול של בצל קצוץ, שום, עשבי תיבול ותבלינים שונים.

המילוי השני היה מילוי טונה - טונה, בצל, פלפלים במגוון צבעים, צ'ילי, פפריקה, מלח ופלפל שחור גרוס. כצמחונית, אני טעמתי את האמפנדס המוכנים במילוי טונה. זה יצא מהמם. טעים. מעט חריף. כייפי.

בנוסף למדנו שניתן להכין לאמפנדס גם מילוי בטטות חריף.

בתמונה: אמפנדס במילוי טונה

בתמונה: אמפנדס במילוי בשר בקר טחון ומתובל

פאייה בשרים.

קדירת בשרים נפלאה בליווי קוביות פלפלים בצבעים שונים, בצל, פלפל צ'ילי, שום,

ותבלינים. מעט חזה אווז קצוץ, קוביות חזה עוף. נקניקיות צוריסוס ונתחי סינטה, כל זה מבושל יחד עם אורז לבן שבושל קודם בנפרד.

אני טעמתי מתבשיל הירקות והאורז לפני שתערובת הבשרים התווספה לסיר, והטעם והניחוח היו נהדרים. זה היה מעט חריף ומאוד מאוד טעים.

בתמונה: פאייה בשרים בעת ההכנה

בתמונה: פאייה בשרים

קאצ'פס קון קרנה

חביתיות תירס מיוחדות, העשויות מתירס מקופסת שימורים הטחון למחית אחידה, בתוספת קמח, ביצים, מלח ואבקת אפייה.

כל החומרים נטחנו במוט בלנדר למחית חלקה. בידיים מעט לחות הוכנו מעין חביתיות שטוגנו במחבת בשמן לא עמוק.

החביתיות תירס היו מתקתקות, וכמו שחבר מביא חבר, היה בהחלט חשק לטרוף את כל מה שהיה על הצלחת...

אין לי ספק, שהמאכל הזה יתחבב על בנותי. זה נראה לי מאכל שילדים ממש יאהבו לאכול.

בתמונה: חביתיות התירס המצויינות

לקינוח הוכן - פלאן חלב קוקוס

הפלאן היה נראה מדהים. הוא יצא בשלמותו ובצורה יפהפיה מהכלים שבהם נאפה בתנור.

אני לא יודעת מה היה אמור להיות הטעם המקורי של המנה, אבל אני פחות אהבתי...

בתמונה: פלאן חלב קוקוס

במשך הסדנה, השף זיו שטיינברג הסתובב בין כל הנוכחים, הסביר ופירט מה להכין וכיצד, תיקן תיבול ושדרג. ובעיקר הפגין את המקצוענות הנדרשת בבישול הלטיני.

וכל זה נעשה בסבלנות ובחיוך.

אותי למשל, הוא לימד להכין קוקטייל מוחיטו לימון. זה קוקטייל כ"כ טוב וממכר שבאמת עשה לי קצב של סמבה בראש... והייתי לגמרי מוכנה לטוס לקרנבל.

בתמונה: השף זיו שטיינברג מכין מוחיטו. לחיים!

אז אם מישהו כאן רוצה להרגיש שהוא במקום אחר לרגע, לפחות דרך האוכל, הוא מוזמן לעבור סדנה שכזו.

נכון זו סדנה באווירה אחרת, השף לא הדגים את המנות, וההתנסות היתה אישית וקבוצתית... אבל בדיוק כך לומדים לבשל!

וכך גם קל יותר לשחזר בבית את המנות...

הערב כבר הכנתי לארוחה אמפנדס במילוי טונה... ההבדל היחידי היה שעשיתי זאת מקמח מלא, (בכל זאת קצת בריאות...) אבל המילוי יצא אגדה!

תודה לששת ולשף זיו שטיינברג על האירוח בסדנה.

הסטודיו לבישול - המרכז לחוויה קולינרית, בן-אביגדור 18, תל-אביב. טל':  073-741-5633

www.bishulon.co.il