bakarsk-eat - הבלוג של אודליה בקרסקי

אמאל'ה את לא אמיתית.

  אני אסביר. זה תמיד מה שמבקשים ממני לעשות אחרי שאני מספרת שיש לנו ארבעה ילדים וה׳גדול׳ בן 4. אחרי כן בדרך כלל מגיעה מילה אחת, הברה אחת לרוב זה ״מה!״ ( עם סימן קריאה ) ואז בדיוק ברגע הזה אני מספרת שהפחתתי 36 קילוגרמים. ואז הסימן קריאה מתחלף בסימן שאלה ומתחילה שיחה. יותר נכון […]

אודליה בקרסקי

01/02/2017


תכף יהיה כאן סלט של כרוב שחור עם צנונית תאילנדית ושבבי קוקוס ברוטב שום כתוש, לימון ושמן זית.

תכף יהיה כאן סלט של כרוב שחור עם צנונית תאילנדית ושבבי קוקוס ברוטב שום כתוש, לימון ושמן זית.

 

אני אסביר.

זה תמיד מה שמבקשים ממני לעשות אחרי שאני מספרת שיש לנו ארבעה ילדים וה׳גדול׳ בן 4.

אחרי כן בדרך כלל מגיעה מילה אחת, הברה אחת לרוב זה ״מה!״ ( עם סימן קריאה )

ואז בדיוק ברגע הזה אני מספרת שהפחתתי 36 קילוגרמים.

ואז הסימן קריאה מתחלף בסימן שאלה ומתחילה שיחה.

יותר נכון ראיון.

איך את מסבירה? מתי יש לך זמן? איך עשית?

אז אני אסביר.

36 קילוגרמים שהוספתי לעצמי במשך 5 שנים כי אני אוהבת אוכל ושהפחתתי במשך שנה ואני עדיין אוהבת אוכל.

ובתהליך הזה למדתי דבר נפלא. להכין אוכל יפה.

כי לבשל טעים ידעתי לפני ( גיל 9 סיר פתיתים ראשון גיל 11 ארוחת שישי לשבעה אנשים. הבנתם את הכיוון ).

אבל בתהליך ההרזיה החלטתי שני דברים: 1- לא קוראים לו דיאטה 2-כל מה שאוכל יהיה יפה. גם אם זה פריכיות עם קוטג׳ ועגבניה אני אכין את זה יפה.

מה שנקרא בעברית החדשה- צילחות.

ומאז אני מצלחתת.

מילים, אנשים ואוכל כמובן.

לפשוט לבשל הגעתי דרך חברה מהעבודה, היא ראתה חשבה שזה בול בשבילי.

ת׳כלס.

לבשל. לכתוב. להרעיש ברשת. להכיר אנשים חדשים.

לגמרי אני.

כשהודיעו לי שהתקבלתי התרגשתי.

בפעם האחרונה שזכיתי במשהו ממשי היתה בגיל 6 בקייטנת חב״ד במשחק בינגו. זה היה דומינו מפלסטיק והיתה עליו מדבקה של הרבי מליובאוויטש.

עכשיו אלה היו סכינים של "נעמן" וצידנית מלאה מוצרים של "דורות" ואחד אלוהינו. איזה אושר.

כרוב שחור עם כל מה שאמרתי

כרוב שחור עם כל מה שאמרתי

 

אז הנה אני.

מסבירה.

אודליה.

בת 35

אם ואחות.

נשואה, רמת גן.

ארבעה ילדים בשנתיים ( ׳גדול׳, תאומות ועוד פצפונה)

עמותת אנוש ( סניף רמלה ) - מנהלת מרכז תעסוקה לנפגעי נפש.

רצה ( 20 ק"מ זה השיא בינתיים )

מכינה אוכל

אוהבת לאכול. אוכלת באהבה.

אפס ייסורים. מקסימום איזון.

כותבת על הכל.

באינסטגרם ( bakaeskeat ) , בפייסבוק ( odelia barbi bakarski )

עכשיו גם כאן.

תשארו. יש עוגה.

בעצם מתכון לסלט.

סלט של מלא שאלות ( הוא פשוט לאללה אבל אין מצב שלא שואלים אתכם מלא שאלות ): 

1 צרור כרוב שחור ( כן יש דבר כזה. אפשר להזמין מעלה עלה אפשר גם להחליף בקייל זו אותה משפחה ) 

1 מנגו חתוך לריבועים ( כן אפשר גם פרי אחר, גם תפוז ופומלה יהיו חברי אמת ) 

1 צנונית תאילנדית חתוכה לעיגולים דקים ( אם הזמנתם כרוב שחור מעלה עלה תנו גם בצנונית היא יפיפיה. אם החלטתם על סופר גם צנונית רגילה תהיה אחות ) 

חופן שבבי קוקוס יבש ( שבבים לא זה של הכדורי שוקולד ) 

כף בוטנים קלויים ( לא, אל תגזימו. טוב אם בא לכם ממש להתמרד שימו קשיו ) 

2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונים/ גס/ דק ( באמת מה שזורם לכם )

את כל זה מערבבים בעדינות (!!) עם הרוטב. 

חומרים לרוטב: 

1/3 כוס שמן זית 

1 כפית שום כתוש דורות 

1 כפית ג'ינגר כתוש של דורות

מיץ מחצי לימון 

קורט מלח 

2 כפות סויה

1 כף רוטב דגים ( לא רוצים? לא צריך ) 

1/2 כפית סוכר חום / סירופ מייפל אמיתי ( לא מפלצנות פשוט זה יותר מעושן וטעים ובריא וזה אשכרה מייפל ) 

תערבבו. תניחו לסלט רגע להבין מה קורה איתו.

תעבירו לצלחת יפה ( אל תאכלו מהקערה כמו חורנים ) ותתכוננו למלא שאלות.

גם אם זה אתם את עצמכם.

IMG_4342[1]