בין מזרח למערב: מטבח מעוצב ומנה יפהפה

הבישול במטבח מעוצב הוא לא רק תענוג אלא גם השראה. מטבח הפיוז'ן – המשלב בין מזרח למערב נתן לבלוגרית סוויט דולי השראה למנת ספרינג רולז ממולאים בירקות עם סלט ויאטנמי ושלושה רטבים. כתבה על מתכון והשראה

מדור שיווקי

02/08/2017


SHY_6155c
בין מזרח למערב: מטבח הפיוז'ן והבלוגרית סוויט דולי לומדים להכיר (צילום: שי אדם. עיצוב: מטבחי זיו)

 אז מה זה בעצם 'פיוז'ן'? המילה הנכונה שכל אוהבי האוכל והעיצוב משתמשים בה, אבל לא תמיד ברור למה הכוונה. מאחורי המילה 'פיוז'ן' עומד שילוב כאילו בלתי אפשרי בין הפכים. מתוק וחמוץ, כהה ובהיר, חם וקר, טרי ומבושל, טבעי ומעובד, מזרח ומערב. הסוד הלא כל כך סודי על הפכים הוא שפעמים רבות הם משתלבים נפלא יחד ויוצרים טעם, חוויה ואסתטיקה מושלמת.

מטבח פיוז'ן משלב בין טבעי לתעשייתי: ארונות עץ חומים עם נגיעות מתכת תעשייתית ואי בטון עם דיטייל עץ מיושן. המטבח נתן השראה לבלוגרית סלונה סוויט דולי למנה עם נגיעות אסייתיות המשלבת בין טעמים הפוכים של מלוח, חמוץ ומתוק: ספרינג רול ממולאים בירקות עם סלט ויאטנמי ושלושה רטבים. מנה צבעונית, טבעונית, יפה, טעימה וקלה להכנה.

 SHY_6209_photoshop
ארונות עץ משטח עבודה דמוי בטון ונגיעות מתכת: מטבח הפיוז'ן הוא לא רק תענוג לבשל בו אלא גם מקור השראה (צילום: שי אדם. עיצוב: מטבחי זיו)

 ziv_kitchen_sweet_dolie
אי אפשר להתחיל לבשל בלי סלפי: הבלוגרית סוויט דולי במטבח בהשראת פיוז'ן (עיצוב: מטבחי זיו)

 בשביל להכין ספרינג רולס, או עלי אורז ממולאים, ראשית טובלים את דף האורז בקערית עם מים, נותנים למים לטפטף בחזרה לקערית ומוציאים למשטח העבודה.

SHY_6242_photoshop
את דפי האורז מרככים מקערת מים קרירים למספר שניות בלבד (צילום: שי אדם. עיצוב: מטבחי זיו)

ממלאים בתערובת של ירקות ואטריות אורז מקפלים בצדדים, בזמן שמגלגלים, מהדקים את התערובת ויוצרים אגרול ארוך. אחרי שהספרינג רולס מוכנים, מכינים רטבים בשלושה טעמים ובזמן הארוחה, כל אחד בוחר את הטעם האהוב עליו. לצד עלי האורז הממולאים, מכינים סלט ויטנאמי צבעוני, מלא בירקות ועשיר בטעמים ויש לכם ארוחה אסייתית נפלאה. סוויט דולי מפריכה את המיתוס ומספרת שקל מאד להכין את עלי האורז הממולאים בירקות.

טיפ חשוב שלה: את האטריות האורז, משרים מספר דקות במים חמים, כשהן מתרככות, מסננים את המים ומוספים לתערובת. קל-קל טעים-טעים!

עלי אורז ממולאים בירקות צבעונים עם שלושה רטבים

מצרכים לספינג רולז:

1 חבילת דפי אורז בגודל בינוני
1 קישוא -חתוך לגפרורים
1 זוקיני – חתוך לגפרורים
1 גזר – חתוך לגפרורים
1 פלפל צ'ילי אדום – חתוך לעיגולים – נשתמש רק בחצי בשביל הצבעוניות
כוס ברוקלי קצוץ דק דק
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס רוטב סויה
חצי כוס רוטב טריאקי
חצי כוס שמן שומשום
כוס אטריות אורז

 הכנה:

קוצצים את הירקות בצורת גפרורים
שמים בקערה את כל הירקות
חולטים את האטריות במים חמים מספר דקות
מסננים את האטריות
מפזרים את הפטרוזיליה והכוסברה על הירקות
מוסיפים את האטריות הרכות
מוסיפים את הרטבים לקערה ומערבבים הכל ביחד.

את דפי האורז מרככים בקערת מים קרירים- מניחים את העלה במים מספר שניות ומוציאים
מניחים על משטח העבודה
בקצה מניחים מעט מהתערובת
מגלגלים מעט, מקפלים את נייר האורז מהצדדים
ומגלגלים לרול הדוק
לאחר שמכינים את כל דפי האורז מורחים את הרולים בשמן שומשום גם לטעם וגם למניעת הידבקויות
אפשר להניח את הרולים על מצע גזר וכרוב לפני ההגשה

מכינים רטבים ומגישים בקעריות קטנות את הרטבים יחד עם עלי האורז המגולגלים וכל אחד בוחר את הטעם שהוא אוהב לטבול בו את הספרינג רול.

הרטבים:

רוטב סויה עם ג'ינג'ר וכוסברה
1 כוס רוטב סויה
1 שן שום קצוצה
מעט ג'ינג'ר טחון
מעט כוסברה טחונה
מערבבים הכל ביחד

 רוטב חמאת בוטנים
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף דבש
רבע כפית סויה
כפית שמן שומשום
מערבבים הכל ביחד

 רוטב צ'ילי חמוץ מתוק
2 כפות רוטב צ'ילי חמוץ מתוק
מעט כוסברה קצוצה
חצי כפית גרגרי שומשום

לצד הספרינג רולס והרטבים נכין סלט וייטנאמי צבעוני, עם ירקות, אטריות אורז, מטובל שהטעמים מתערבבים בפה והאורחים אומרים ואו!

סלט וייטנאמי:

1 שקית אטריות אורז
קופסת נבטי חמניה
רבע כרוב סגול – חתוך לרצועות דקות
1 מלפפון חתוך לגפרורים
1 גזר חתוך לפסים רחבים
1 קלורבי חתוך לגפרורים
חצי פלפל צי'לי אדום חתוך לעיגולים
1 כוס בוטנים קלויים
חצי כוס עלי נענע קצוצים דק
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים דק
חצי כוס גרעיני קצח

 רוטב לסלט:

מיץ מחצי לימון סחוט/אם יש ליים יותר טוב
2 שיני שום כתושות
חצי כוס רוטב סויה
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
מעט שמן שומשום
כף דבש
מעט מים

מערבבים הכל ביחד ואם דרושה טיפת מתיקות או חריפות מוסיפים
מערבבים את הירקות בלי הבוטנים
חולטים את אטריות האורז וכשהן רכות מוסיפים לסלט
מערבבים את הסלט עם האטריות
יוצקים את הרוטב ומערבבים הכל עם הידיים
מפזרים את הבוטנים הקלויים ואת גרעיני הקצח מעל

בתיאבון!

הפקה: צילום: שי אדם, סטיילינג: חגית ברנשטיין. עיצוב : לי מילא למטבחי זיו