מצרכים לבסיס ולפירורים:
300 גרם ביסקוויט טחון
150 גרם חמאה מומסת
כפית קפה נמס
מצרכים למלית:
400 מ"ל שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
½ כוס טחינה
100 גרם גבינת מסקרפונה
¼ כוס אבקת סוכר
מצרכים לציפוי:
1 כוס מהפירורים של הבסיס
חצי כוס אגוזי פקאן מסוכרים גרוסים
סילאן
טחינה לחיצה
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים פתיבר, קפה נמס וחמאה מומסת.
מוציאים כוס מהתערובת החוצה ומהדקים את השאר על תבנית קפיצית מרופדת נייר אפייה.
מקציפים יחד שמנת מתוקה עם פודינג וניל ומוסיפים לתוכה את אבקת הסוכר, הטחינה, והמסקרפונה, מקציפים עד לקרם אחיד ושופכים על הקלתית.
בקערה מערבבים את יתרת הפירורים עם פקאן גרוס ומפזרים מעל.
מזלפים מעל הכל סילאן וטחינה מעודנת.
[youtube LM-5vg5n2jg nolink]
*המתכון באדיבות טחינה בארכה מעודנת