daphnalewis - הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

בוריקיטס תמרים

נוטף דבש, מאלף חושים - קבלו: בוריקיטס תמרים!

קוקיה - אפיה ללא גלוטן

08/06/2017


השכנה הטורקיה שלי, שתהיה בריאה, היתה ממלאה את חדר המדרגות בריחות מדהימים לקראת שבת.

רק בגלל זה נהיינו חברות. לא בגלל שהיא סופר נחמדה חס וחלילה... (:

הכי קנה אותי אצלה, זה מתכון הבוריקיטס תמרים שלה.

קרנצ׳י, מתוק, מטפטף סירופ..... אחחחחח

אמנם היא היתה מכינה כיסונים אחד אחד, ושפחתכם עצלנית סופר,

אבל היי, להפוך את הדבר הזה למתכון ללא גלוטן, זאת סופר השקעה! אז כבוד!!!

היות ובצק ללא גלוטן יכול להיות דביק ולא נח לעבודה, אני מצ׳פרת אתכם בטיפ מדהים

בהמשך...

יאללה, למטבח:

בוריקטס

 

חומרים:

1/2 ק״ג קמח ללא גלוטן

1/2 כוס שמן

100 ג׳ חמאה/מחמאה

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

כפית (5 ג׳) אבקת אפיה ללא גלוטן

מילוי:

1/2 גביע ממרח תמרים

50 ג׳ אזוגים

1 כפית קינמון

סירופ:

1 כוס מים

1/2 1 כוסות סוכר

2 כפות דבש

מיץ מחצי לימון

 הכנה:

1. ללוש את כל חומרי הבצק, ולחלק אותו לארבעה חלקים.

2. לערבב תמרים עם קינמון.

3. טיפ: לשטח נילון נצמד על השיש ולרסס עליו מעט שמן

4. לשים חלק אחד מהבצק, ולרסס עליו מעט שמן

5. לשים מעל עוד נילון נצמד, ולרדד.

6. אם רוצים כיסונים - להוריד בעדינות את הנילון הנצמד העליון (ולשמור אותו!) לקרוץ עיגולים.

אם אתם עצלנים כמוני, פשוט למרוח רבע מהמילוי על עלה הבצק, ולפזר מעט אגוזים.

7. להחזיק בשני הקצוות של הנילון הנצמד התחתון (לרוחב עלה הבצק) ולמשוך לכיוון מעלה מעט. הניילון הנצמד יתחיל לגלגל את הרולדה.

להמשיך למשוך את הניילון הנצמד עד לגלגול מלא של הרולדה.

8. להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

9. לחמם תנור טורבו לחום 180 מעלות.

10. לחרוץ חריצים לא עמוקים ברולדה (או איקס בכיסונים) להוצאת אדים.

11. לאפות כ- 35 דקות עד השחמה ברונזית.

12. בינתיים - להרתיח את כל חומרי הסירופ, להנמיך את האש ולתת להתבשל 20 דקות. הסירוף צריך להיות מעט צמיגי.

13. להוציא את הרולדות להתקרר.

14. אם עסקנו בכיסונים - לטבול כיסון כיסון ברוטב ולהניח בצלחת הגשה. אם ברולדה עסקנו - לחתוך את הרולדה לפי הסימונים שהטבענו בבצק, ולשפוך מעט (לא להטביע!) סירופ על הרולדה.

טיפ חשוב!

להצלחה אדירה - יש לשפוך סירופ חם על עוגה קרה או - סירופ קר על עוגה חמימה.

בהצלחה!